utorak, 22. srpnja 2014.

Najdraže kreme za ruke



   Danas sam vam željela napisati nešto o najdražim kremama za ruke koje koristim.

   Mislim da je za svaku nail blogericu, a vjerujem i ženu, jako bitno da ima njegovane ruke i urednu i njegovanu kožicu oko noktiju. 
   Priznajem, neke od vas rade takve poslove da često imaju ruke u vodi pa je teško imati uvijek uredne ruke, no kremama za ruke se to uvijek da malo ublažiti.
   Možete imati ne znam kako krasan i divan lak za nokte ali ako imate ispucane ruke, izgriženu i spucanu kožicu oko noktiju, lak skroz pada u drugi plan - barem je tako kod mene!
   S obzirom da ja prvenstveno pišem o lakovima za nokte i nail artu, jako je bitno da imam i uredne ruke i nokte, jer ne znam baš koliko vas bi voljelo gledati fotke sa groznim ispucalim, crvenim i nadraženim područjem oko nokta.

   Moram priznati da imam dosta krema za ruke i nalaze se sve po svud kako bi mi uvijek bile na dohvat ruke. Jednu uvijek imam kod kreveta, jednu na radnom stolu, jednu u kupaoni, jednu na stoliću u dnevnoj pa često mažem ruke kad gledam TV, u skoro svakoj torbi, barem dvije imam na poslu...




   No, od svih njih izdvojila sam svoja četiri favorita koja sam vam pokazala na prvoj fotografiji.
   Ne mogu reći da ostale kreme za ruke ne vrijede, ali najčešće posežem i kupujem te četiri.
   Neke od ovih ostalih krema krasno mirišu ali mi nisu dovoljno hidratantne - konkretno ova Delanova Fruits, neke su mi previše vodenaste teksture - Balea Dark Glamour, neke su mi previše masne i ne upiju se dovoljno brzo pa svugdje ostavljam masne tragove...

   No, ovo je post o najdražim kremama pa krenimo redom...


Balea Urea Handcreme



   


   Baleina krema s Ureom mi je definitivno No.1!
   Iskreno ni sama ne znam koliko sam već ovih krema potrošila, ali uvijek, naprosto uvijek moram imati barem jednu doma!
   Ovo je krema za intenzivnu njegu suhe kože. Moram priznati da me kroz zimu spasila nebrojeno puta jer su mi onda ruke u groznom stanju zbog vjetra, snijega, vlage, rukavica...
   
   Dolazi u količini od 100 ml a cijena joj je u DM-u 9,90 kuna.




   Dolazi u tubi od meke plastike sa plastičnim čepom. Iskreno jako volim ovakve čepove, za razliku od onih na odvrtanje, jer je lakša upotreba.




   Krema je bijele boje, srednje gustoće i jako se lako maže. 
   Upijanje joj je relativno brzo i ono što je meni bitno, ne ostavlja masnjikav film na rukama pa ja onda ne ostavljam masne tragove na svemu što dotaknem.
   Miriše jako fino, pretpostavljam da po urei, s obzirom da sve što imam iz te linije ima vrlo sličan miris.
   Moram priznati da je preko zime koristim najčešće i najviše jer mi je onda koža vrlo zahtjevna i suha, dok mi sad preko ljeta nije baš toliko neophodna pa znam koristiti i neke druge kreme.





Avon Care Cocoa Butter 






   Ovu kremu sam "na slijepo" kupila čim je u Avonu izašla Cocoa Butter linija i moram priznati da se nisam razočarala.
   Ovo je hidratantna krema sa kakao maslacem, vitaminom E i prirodnim uljima. 

   Dolazi u količini od 100 ml a regularna cijena joj je 29 kuna, no često se u katalogu zna naći na raznim akcijama pa je možete kupiti i puno jeftinije!




   Također dolazi u tubi od meke plastike sa plastičnim čepom, no za razliku od Balee ova ima čep na odvrtanje.




   Krema je neke mliječne boje, srednje je gustoće i zbilja se lako umazuje u kožu.
   Također se vrlo brzo upija, pa ponekad kroz zimu imam potrebu mazati je po dva puta jer nisam sigurna da li je jednom dovoljno - iako stvarno je!
   S obzirom da se zbilja brzo upija na koži ne ostaje masnjikav osjećaj.
   Miriše krasno, slatkasto po kakau pa često dobijem želju zaviriti u frižac u potrazi za čokoladom :D





Essence 2 in 1 hand & nail balm






   Ovaj balzam uvijek nosim sa sobom u torbi(ci)  :)
   Balzam 2 u 1 sadrži ekstrakt jogurta i kalcija pa njeguje i vlaži nokte kao i kutikulu (kožicu oko noktiju).

   Moram priznati da sam je prvenstveno kupila zbog odličnog mirisa - slatkastog i pomalo voćnog. Nakon nje sam kupila i kremu u rozom pakiranju (24h hand protection balm) ali mi ona nije bila toliko dobra!

   Dolazi u količini od 75 ml a cijena joj je oko 10 kuna, mislim da 9,90 kuna.




   Također dolazi (vjerovale ili ne :D) u tubi od meke plastike te ima plastičan čep koji omogućuje laku i brzu primjenu.




   Krema je bijele boje i čini mi se da je malo gušće teksture od prethodne dvije, no to ne znači da se teže razmazuje. 
   Vrlo se brzo upija i ne ostavlja masni trag.
   Ovaj balzam/krema je definitivno moj ljetni favorit među mazalicama za ruke!





Aldo Vandini Comfort Pflegende Handcreme






   I posljednja među favoritima, ali ništa manje dobra je Aldo Vandini Comfort krema za ruke.
   Ovu kremu sam kupila u malom "putnom" pakiranju u Mulleru znatiželje radi. 
   Prvo me privukla ambalaža a onda i miris (koji sam uspjela probati nakon što je teta prodavačica otišla svojim poslom!).
   Krema sadrži vaniliju sa Tahitija te makadamiju a taj je spoj zadužen za božanstven miris - ali i njegu. Iskreno ne mogu točno reći da li je miris lagano cvjetni ili po vaniliji ili kremasti, pa mislim da je najbolje reći da je spoj svega toga :)

   Količina ovog "putnog" pakiranja je 20 ml a cijena joj je 7,90 kuna. Inače dolazi u količini od 100 ml, ali cijenu na žalost ne znam!




   Uobičajeno pakiranje, s time da je čep na odvrtanje.




   Krema je bijele boje i srednje gustoće te se jako lako razmazuje.
   Brzo se upija i za sobom ne ostavlja ljepljiv trag na koži.
   Što se tiče njege, usporedila bi je sa Baleinom Urea kremom jer nakon nanošenja zbilja imam osjećaj da je koža nahranjena!
   I naravno, čim potrošim ovo mini pakiranje, planiram kupiti i "normalno" pakiranje.
   Probala sam i drugu Aldo Vandini kremu Sensual Aroma Handbalsam Tamarinde & Ingwer (pokazana je na zbirnoj fotki svih krema) ali iskreno ona mi nije tako dobra, što zbog mirisa što zbog njege.




Ok, priznajem, nisam isprobala sve kreme svijeta, pa ne mogu tvrditi da su baš ove najbolje, ali od isprobanih, a ima ih, meni osobno ove jesu najdraže!

   Kad već pišem o njezi ruku, moram napisati da se trudim za pranje suđa, čišćenje, ribanje kupaone... koristiti zaštitne gumene rukavice. Obično to budu ove jednokratne, no ja ih znam koristiti i po dva-tri puta.
   Također znam (ne prečesto jer se ne sjetim uvijek!), prije čišćenja namazati ruke kremom, staviti pamučne rukavice za njegu ruku te na njih gumene. I tako dok sam ja vrijedna usput njegujem ruke :)




I to je to, mislim da nemam više ništa za dodati...

Nadam se da vam je ovaj post bio od koristi i da ste pronašle barem jednu kremu za probavanje :)

A slobodno mi u komentar predložite kreme koje su se vama pokazale kao odlične - jer kao što sam rekla, krema nikad dosta i volim ih isprobavati!

Do sljedećeg tipkanja...

Mala Palčica



Broj komentara: 16:

  1. Jako volim Balea kremu sa ureom. Najčešće nju kupujem i za sada mi je najbolja. Najčešće kupujem Baleine kreme za ruke, jer su jako pristupačne, rade ono što bi trebale, a ja nemam jako zahtjevne ruke :)
    Probala sam i neke Essence kreme za ruke, ne znam sad tačno koje su bile, ali su ok, lijepo su mirisale :Đ

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja ti obožavam od L'Occitanea karite kremu za ruke, to je nešto stvarno najbolje. Imam ja još hrpu krema koje sam koristila i naravno, imam dosta favorita, ali ako bih baš išla izdvojiti jednu, onda je to definitivno ova karite.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čula sam već sa par strana pohvale za tu L'Occitanea karite kremu!
      Stavit ću je za sad na WL pa je probati nabaviti kad potrošim nešto od ovih koje trenutno koristim, sad zbilja nema smisla kupovati još jednu!
      Stavila sam se na no buy dijetu do daljnjega :D

      Izbriši
  3. koza ruku mi nije toliko zahtjevna koliko samo podrucje oko nokta koje se expresno susi i potrebno mu je puno puno paznje :/
    jedno vrijeme sam imala neku kremu iz avona i nisam zapamtila koja je to bila. ali mislim da je imala glicerin. bila je mrak! sada koristim ovu cien sa fotke. dobra, al dosta gusta.

    u principu sam jos uvijek u potrazi za nekim spasom za kozicu...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Što se tiče njege kožice ići će i post o tome, fotke proizvoda koje ja koristim imam spremne samo iskreno trenutno nisam baš na "ti" s vremenom a ne bi htjela napisati površan post...
      Nadam se da će ići kroz tjedan-dva :)))

      Izbriši
    2. Probat ću ga onda malo požuriti :D

      Izbriši
    3. ova fora s pamucnim pa gore gumenim rukavicama je s u p e r!! to mi je ostalo u glavi jos kad sam procitala post i tek neki dan isprobala. samo jos moram kupiti neke tanje rukavice :)
      p.s. jesam li propustila negdje post o njezi kozice oko nokta? ili nije bio? :(

      Izbriši
  4. ja obožavam Aveo kremu s trešnjom i bademovim cvijetom! dosta je gusta, ali se jako brzo upija, super njeguje, a kak' tek mirišiiii! :D uvijek kad se njom mažem u društvu svi ispituju: kaj to tak miriši?! i onda se svi moraju namackati :D i košta samo 8 kn :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sad si me zainteresirala :)
      Budem pogledala taj Aveo (iako mi ruku na srce trenutno ne treba! :) )

      Izbriši
  5. Moram priznati da nešto previše ne koristim kreme za ruke iako ih kupujem no najčešće završe kod mame i tate da ih oni potroše jer ja nađem neku drugu koja mi fino miriši :D ruke mi čak ni zimi nisu zahtjevne po tom pitanju,ali evo baš sad mi je kožica katastrofa pa se mackam svim i svačim svako malo,vidim da si napisala da ide taj post uskoro :) ugl da prenesem mamine dojmove,znam da je jako hvalila ovu zelenu baleinu baš im je oporavljala stvarno suhe i oštećene ruke i naravno onu kremu rozu 48.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ova zelena Baleina s kamilicom je i meni dobra, iskreno da sam pisala top 5 i ona bi se našla na spisku :)
      Hmmm s ovom 48 nisam baš na ti, nikako da je kupim bez obzira na odlične kritike, možda zato jer imam neku averziju prema njoj jer ju je kad sam bila jakooo mala koristila i moja baka :D
      Mislim da ću na kraju pokleknuti!

      Izbriši
  6. baleina s ureom nije loša :D
    ima ih i kod mene kiša, u svakoj torbi, na svakom stoliću barem po jedna ;)
    moram priznati da sam najzadovoljnija čistim karite ili kakao maslacem <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da se kod svih nail blogerica kreme i rašpice mogu naći na svakom ćošku :)))
      Ja još nemam te maslace, ali tko zna...
      - No prvo ipak trebam potrošiti postojeće!!!

      Izbriši
  7. Dobar savet za kombinaciju krema za ruke + pamučne rukavice + gumene rukavice, mada ja gumene rukavice ne volim da koristim sem kada radim sa nekim toksičnim hemikalijama ili akda presađujem cveće :D
    Nisam probala nijednu od ovih tvojih krema, mada jesam probala Balea kremu za stopala sa ureom i ona mi je bila okej. Mogla bih probati ovu za ruke.

    OdgovoriIzbriši