četvrtak, 10. srpnja 2014.

10 Nail Polish for Summer 2014


   Bit ću (kao i uvijek :)) iskrena i reći da ovaj post "pišem" već skoro tri tjedna. 
   Još sam u lipnju, dan ili dva prije službenog početka ljeta, iz svojih kutija izvadila 20-30 lakova da izaberem 10 favorita koje ću nositi ovog ljeta, a koje ću vam naravno predstaviti u postovima.
   No, bio je jako težak zadatak tih 20-30 lakova svesti na samo 10 bočica.

   Danima sam gledala te šarene bočice, danima su one gledale mene... 
Kroz ta tri tjedna sam nekoliko puta mijenjala svoj odabir, no na kraju sam odlučila da je dosta i da moram što prije napisati post jer bi ljeto moglo proći prije nego bi ja donijela konačnu odluku! :) 

   Dakle, predstavljam vam svoje favorite za ljeto 2014


   Reći ću vam odmah da ti lakovi nisu novi jer sam u zadnja dva mjeseca, vjerovale ili ne, kupila tek jedan lak - Moment u Offertissimi. 
   Iskreno i sama jedva vjerujem u to, ali baš provjeravam račune koje vjerno skupljam (čisto da mogu pratiti potrošnju i da ne zabrazdim!) i zaista, kupljen je samo jedan!!! - Malo je reći da sam ugodno iznenađena :)
   Uglavnom, skrenula sam s teme, ajmo mi natrag na lakove!

   Dakle, lakovi nisu novi, neki su kupljeni ove godine, neki prošle godine no trudila sam se birati lakove koje do sad još uvijek nisam isprobala i koje vam nisam pokazala (iako su se i tu potkrala dva laka koje ste već vidjeli, ali kojima se opet vraćam! :))

Lakove sam svrstala u tri skupine

1. skupina

   
   U prvoj skupini su lakovi žarkih boja i recimo to tako, kremastog finiša (iako ovaj Avon lak ima sitni shimmer u sebi koji na noktu ne dolazi do izražaja).

Redom:
Essence 146 That's What I Mint!
Moment No. 40

   Iako nisam baš "pinky girl", ovaj Avonac mi je bio prekrasan kad sam ga swatchala i već sam onda odlučila da ću ga barem jednom prošetati kroz ljeto!
   Mislim ono, kakvo bi to ljeto bilo bez barem jednog mintastog laka??? - Iako mi baš ne stoje, barem jednom ću prkositi estetici i prošetati ga :)
   Ovaj Moment sam kupila još prošlo ljeto i nikako da dođe na red, ali boja je zbilja krasna tako da sam ga odlučila pokazati ovo ljeto!

2. skupina


   U drugoj skupini su šljokičasti lakovi. Nisam željela baš sve blješteće lakove tako da sam izabrala dva kremasta sa šljokicama te jedan baš pravi blješteći!

Redom:
Illamasqua Fragile
Maybelline Colorama Polka Dots 201

   Iako je Anny dio LE Božićne kolekcije i već sam ga nosila, nekako mi je logičan izbor za ljeto jer u zimi nema sunca pa taj silni glitter ne dolazi do izražaja. Dakle ako vas put donese u Varaždin, i ako u centru vidite nekog tko se blješti ko lud - to sam ja! :)))
   Illamasqua lak sam dobila na poklon prošle godine i mislim da je stvarno krajnje vrijeme da ga prošećem :)
   Tu se našao i jedan Maybelline Polka Dots, imam i rozi i plavi, ali sam se u favorite odlučila uvrstiti ljubičasti! Što ne znači da vam možda neću pokazati i plavi ;)

3. skupina


   Eto nas i na trećoj skupini, meni osobno najdražoj - holo lakovima.
Ne znam za vas, ali ja naprosto obožavam lakove sa holo efektom i imam ih poprilično, tako da sam se tu najviše "lomila" oko odabira. 
   Kao što sam rekla imam ih poprilično, ali ih najčešće nosim ljeti, jer budimo realni - kad nema sunca nema smisla ni nositi ih. Iskreno se nadam da ćemo ovo ljeti vidjeti sunce par dana za redom pa da ću uspjeti sve prošetati!!!

Redom:
China Glaze Holographic Infra Red
Catrice Luxury Lacquers LE Holomania C02 ApHolo 7
A England Lady Of The Lake
Nubar Brilliant

   Za China Glaze Holo lakovima sam dugo patila i moram priznati da Infra Red nije bio moj prvi izbor, ali kako je cijena Hyper Haute laku otišla nebu pod oblake, onda sam si naručila ovaj. Iskreno - nije mi žao, krasan je i zbilja se nadam da će biti sunca da vam ga mogu dostojno pokazati!
   Jako mi je žao što nisam u ugrabila još koji Catrice lak iz LE Luxury kolekcije, ali kako mi Muller nije baš blizu, dok sam došla do njega ostali su samo ovaj i ljubičasti. Krasni su oba, no u TOP 10 sam odlučila uvrstiti ovaj plavo-zeleni, jer su ostali rozo-ljubičasti.
   A England - što reći o ovoj divoti??? Lak mi je preprekrasan iako osobno nisam baš sto posto sigurna da se radi o pravom holo laku, no meni tako izgleda!!! No, moram priznati da mi je ime još ljepše <3 
Već duuugo "slinim" za A England lakovima i presretna sam što sam u kolekciju uspjela uvrstiti dva primjerka, drugi - Jane Eyre ću vam pokazati u jesenskim favoritima! - Nisu li imena čarobna???
   Mislim da već i ptičice na grani znaju za moju veliku ljubav prema Nubar lakovima. Sparkles kolekciju sam skoro kompletirala tako da je sad na redu Prisms kolekcija. Imam tri laka iz ove kolekcije, a kako sam vam Prize već pokazala, a i nosila sam ga već nekoliko puta tokom godine, u favorite sam odlučila uvrstiti Brilliant!

   I to je to, kako danas nema sunca nisam vam mogla pokazati holića tako da sam ovo sivilo odlučila razbiti sa Moment lakom kojeg ću vam pokazati u nastavku.
   

   Moment No. 40



   O Moment lakovima nemam baš previše za pisati.
   Kupujem ih u Offertissimi a cijena im je 9 kuna - što je za količinu od 10 ml malte ne badava :)
   Ako naletite u pravo vrijeme, možete naići na široku paletu boja, tako da sam ja u zadnjih godinu-dvije skupila par zanimljivih boja.
   Svi koje imam se lijepo razmazuju i relativno brzo suše, a ni trajnost im nije loša. Dva-tri dana sa nadlakom izdrže bez problema, duže ih nisam nosila.
   Četkica im je odlična, srednje duga, srednje gusta i ravno rezana što mi odgovara.
  
   Moment No.40 je krasna rozo-koraljna boja, koja na suncu vuče na neon. No, kako sunca nema na vidiku sljedećih par dana, pokazujem vam ga na običnom dnevnom svjetlu.










I to je sve od mene!!!
Red je na vama...
Kako vam se sviđaju moji favoriti???
Jeste li i vi već napravile svoju ljetnu listu?

Kojeg biste od desetorice (ups, devetorice) rado sljedećeg vidjele???

Do sljedećeg posta...
... nosite šarene i vesele boje na noktima :)))

Mala Palčica

Broj komentara: 20:

  1. Ja bih sljedeći htjela vidjeti bilo koji od holo lakova, ali prvo glasam za A England lakić, predivno izgleda :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja glasam za A England, samo neka bude malo sunca :)))

      Izbriši
  2. Momentić ti je odličan :)
    Ja bih možda još nešto ispečatirala na njega, ali to sam samo ja, znaš da ja volim još nešto na noktima osim samog laka ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :)
      Da, da znam ja tebe, ali ovdje je lak u prvom planu! :)))
      Osim toga ja se nekako držim one "manje je više" :D

      Izbriši
  3. odličan odabir. numbar, moment, cg, pjegavac illamasqua su mi tiha patnja. meni su drogerije blizu ali mi nemamo ofertisimu :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa zato uvijek možeš pitati nas koji je imamo da ti nešto kupimo i pošaljemo :DDD

      Izbriši
  4. Super izbor!! Moment lakovi su mi slaba točka :D jedino sam primjetila da im limitirane kolekcije nisu iste kvalitete kao stalna postava..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hmmm, iskreno ne znam koje su im limitirane kolekcije jer je u mojoj offertissimi sve to nabacano na policama...

      Izbriši
  5. sve boje su divne i ovaj momentić je prekrasan, baš pravi za ljeto :)
    nisam još probala niti jedan moment lak ali cijena, količina i kvaliteta mi se čine odlične!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa da, moram priznati da su i mene iznenadili kvalitetom!

      Izbriši
  6. illamasqua *.*
    mene su lakovi tako zatrpali da se uopće ne sjetim šetat svoje holiće :(
    i nisam sigurna koliko bi moj izbor sezonskih favorita trajao... možda do jeseni, lako mi je reći ako mi se neki ne sviđa, ali ne volim ih uspoređivati po količini zanosa s kojim ih nosim lol

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sad tih 9 lakova držim na stolu kao podsjetnik da ih obavezno sve prošetam do prvog dana jeseni.
      Iako je teško držati se plana uz MMS zadatke...

      Izbriši
  7. Predivan mi je ovaj Moment! Baš sam tudum, uvijek se u Offertissimi čeličim da mi ne treba više lakova! :vrti očima:

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joooj daj prosim te, naravno da ti ne treba još lakova, ali Moment ne možeš ne kupiti - pogotovo kad naletiš na dobre boje!!! :)

      Izbriši
  8. Nice picks! And perfect swatch! :)

    OdgovoriIzbriši
  9. A-england, Nubar i Illamasqua, mada su i ostali prekrasni :-) Tvoji noktici ovog leta ce biti vrlo lepi! :-)

    OdgovoriIzbriši