petak, 18. rujna 2015.

Ljetni favoriti 2015.



Ljeto se polako ali sigurno primiče svome kraju, pa sam ja (malo za promjenu) odlučila napisati post o proizvodima koje sam najviše koristila i voljela ovog ljeta.

Našlo se tu svačeg, od preparativne kozmetike, dekorativne, nešto lakova ali i nakita, pa ako vas zanimaju moji favoriti, nastavite čitati...





Za početak ono najbitnije - proizvodi za zaštitu od sunca!

Godinama sam koristila mlijeka/losione za tijelo sa zaštitnim faktorom 50, no prije dvije-tri godine sam shvatila da i faktor 30 dobro radi svoj posao.
Tako da sam sva sretna kupila ovo Afrodita mlijeko za sunčanje s faktorom 30.
Moram priznati da mi je to najdraže mlijeko do sad jer se odlično razmazuje i upija, koža mi nakon njega nije masna, i ono najbitnije prekrasno mi miriši!!!

RoC Soleil - Protect fluid SPF 50+ koristim sad već treće ljeto i moram priznati da ga obožavam.
Obično ga počinjem koristiti već početkom travnja.
Moram priznati da je odličan za zaštitu od sunca, također se lijepo razmazuje i upija, a dobro funkcionira s mojim puderom i BB kremom.
Od kad ga koristim nisam dobila ni jednu dodatnu pjegicu, a već postojeće pigmentacijske mrljice se nisu proširile.
Srećom pa kroz ljeto moja suha i dehidrirana koža nema nikakve ispade, tako da mi je dovoljan sam za sebe, no nekih dana ga ipak malo 'pojačam' uljima.




Što se tiče tuširalica, njih uvijek imam nekoliko u upotrebi, ovisno o raspoloženju, no ovaj NIVEA happy time je ove godine bio sa mnom na moru tako da je na neki način obilježio ovo ljeto.
Iskreno, ovo mi je inače najdraža tuširalica za jutarnje tuširanje jer me fino razbudi i digne mi raspoloženje!

Neutro Roberts Extra Delicate mi je naj-najdraži dezić ikad!!!
Osim što mi prekrasno miriši i ne mijenja miris na mojoj koži, moram priznati da uistinu odlično radi svoj posao!
Nema mi ljepšeg osjećaja nego kad se spremam pod tuš, kasno na večer nakon treninga, a još uvijek osjećam miris dezića na koži!




Kao i tuširalica, tako i losiona za tijelo imam nekoliko u opticaju... 

Međutim jedan kojem se uvijek iznova vraćam, i tako već unazad 3-4 godine je Fruttini Milky Orange Body Lotion u spreju.
Obožavam taj miris i moram priznati da sam do sad isprobala gotovo sve vrste Fruttinijevih losiona, međutim shvatila sam da mi ni jedan ne odgovara kao ovaj.
Osim mirisa, sviđa mi se zato što je u spreju pa ga mogu nanijeti na brzinu kad sam u gužvi.
I iskreno, ne mogu prežaliti da u ovom mirisu ne postoji i krema za ruke (barem je nema u mom Mülleru).

Očekivano, među favoritima se našlo i Olival Čarobno suho ulje!
Iako, vjerujem da bi za očekivati bilo da ću se odlučiti za Čarobno zlatno ulje, no ispalo je da sam kroz ljeto većinom posezala za običnim uljem, dok sam ono sa zlatnim česticama koristila samo par puta u posebnim prigodama.
Mislim da svi više-manje znate za ta ulja, tako da već znate da se krasno mažu i apsorbiraju u kožu, ne ostavljaju mastan trag, kao i da odlično mirišu.




Što se parfema tiče, najdraži ljetni miris svih vremena mi je Jil Sunders Sun!
Nisam baš vješta u opisivanju mirisa pa se neću sad blamirati, već ću citirati tekst s PunMiris stranice:
"Ovaj sunčani miris je bio napravljen 1989. godine. U visokim notama su svježi citrusi, puni sunčanih zraka, i slatki cvijet naranže. U srcu je neobični buke od irisa, ylang-ylanga, heliotropa i karanfila. Baza je topla balzamično-slatka, od vanilije, Tonka, cedrovine i benzoina. Parfem je kreirao Pierre Bourdon."
Ni sama ne bi to bolje sročila, a dodat ću još samo da ga OBOŽAVAM!!!
S obzirom da sam Sun potrošila već negdje sredinom ljeta, a situacija u novčaniku nije dopuštala obnovu zaliha, posegnula sam za AVON Luck La Vie parfemom.
Riječ je o divnom i osvježavajućem cvjetno-voćnom mirisu.
Također citiram PunMiris:
"Avon Luck La Vie od Avon je cvjetni voćni miris za žene. Ovo je novi parfem. Avon Luck La Vie je predstavljen 2015. Gornja nota je jagoda; srednja nota je Đurđevak; bazna nota je cedar."




S obzirom na suho i osjetljivo okoloočno područje, šminku s očiju skidam s dvofaznim uljnim skidačima šminke, a ovo ljeto sam najčešće kupovala Balea skidač.
Osim što je cijenom najjeftiniji, ne isušuje dodatno okoloočno područje i savršeno mi skida sav makeup, čak i vodootpornu maskaru!
Kud ćeš bolje :)

Osim gore spomenute RoC kreme za lice koju sam koristila preko dana, u večernjoj rutini sam najčešće posezala za uljima.

Trenutno koristim tri ulja, međutim dva najdraža su mi Alp Stories 100% Pure Organic Macadamia ulje, čiju recenziju pišem već danima (shame on me!) i Olival Zlatno ulje Smilja o kojem sam vam već pisala u ovom postu (klik).




Još malo ulja, no ovaj put na redu su ona za njegu kose.

Ljeti zbog viših temperatura, vjetra, soli... volim malo više pažnje posvetiti kosi, tako da sam uz klasiku šampon + balzam, u rutinu uvela i AVON Advance Techniques ulja za kosu - Moroccain Argan Oil i Dry Ends Serum.

U biti, ova Avon ulja za kosu koristim od kad su se prvi put pojavila u prodaji, no ljeti ih koristim malo pojačano - skoro svaki drugi dan.

Dok sam imala dugu kosu onda sam ih nanosila na skoro cijelu duljinu, a sad od kad nosim kosu do ispod uha (bob???) stavljam ih samo na vrhove.




Neki dan sam na FB stranici spomenula ovu odličnu Merz masku za okoloočno područje, pa je ne mogu ne staviti i u ljetne favorite.

Makar, ova maska bi se mogla svrstati i u moje cjelogodišnje favorite!

Ukoliko vas zanima nešto više o ovoj maski, slobodno bacite oko na recenziju drage Jelene s Babushka's Suitcase bloga - klik!




Ne mogu govoriti o favoritima a da ne spomenem barem neke koji su usko vezani uz 'moje područje' :D

Favorit svih vremena među skidačima laka za nokte, a koji koristim u velikim količinama je definitivno AVEO Mandel.

Znam da mnogi izbjegavaju skidače laka na bazi acetona, no meni se ovaj pokazao kao najbolji za skidanje svih lakova uključujući i šljokičaste, a istodobno mi ne isušuje kutikulu nokta!

I naravno, najbolja krema za ruke - Balea Urea!
O ovoj sam kremi već pisala, pa ukoliko vas zanima nešto više, slobodno kliknete na ovaj post (klik)!




Što se tiče lakova za nokte, ukoliko me redovito pratite onda znate da početkom sezone (godišnjeg doba) odaberem deset lakova te vam ih jednog po jednog predstavljam u postovima.

No, ovo ljeto je ipak obilježio jedan poseban lak - essie watermelon (klik)!
Watermelon mi je bio već 3-4 godine na WL, tako da sam bila jako sretna kad sam ga dobila početkom ljeta!

Tu također moram spomenuti (trenutno) mi najdraže preparate za njegu noktiju - Eveline 8u1 Total Action učvrščivač za nokte, Eveline Argan Elixir 8u1 koji mazuckam svaku večer, te essie millionails učvrščivač.




I eto nas na dekorativnoj kozmetici...

Najdraži puder u ljetno vrijeme (i jedan od najsvjetlijih koji mi nijansom odgovara) mi je definitivno Revlon Color Stay u nijansi 010 Ivory.

Ovaj puder ima odlično prekrivanje, ne isušuje mi kožu te ne ističe eventualne suše dijelove, i ono najvažnije ne topi se na ljetnim vrućinama!!!

Puder u kamenu koji volim koristiti za fiksiranje i eventualno matiranje nosa i čela je beauty uk compact face powder u nijansi 01.




Ljeto je jedino godišnje doba kad si dozvolim koristiti bronzer, a najdraži (ujedno i jedini u mojoj kolekciji :D) je AVON Luxe Lavish Bronzer o kojem sam vam već pisala u ovom postu (klik).

Highlightere volim tokom cijele godine, no najdraži ovog ljeta mi je definitivno bio Makeup Revolution highlighter - Radiant Light - Exhale.
Njega možete pronaći na Pink Panda stranici :)

Exhale volim jer ima sasvim suptilan sjaj te od njega ne sjajim k'o božićna jelka, lijepo se nanosi, blenda i stapa s tenom.




Još jedna divna stvarčica s Pink Pande je i ova I Heart Makeup paleta sjenila - I Heart Obsession - Pure Cult (Limited Edition).

Što se tiče sjenila, nju sam jedinu nosila sa sobom na more jer sadrži apsolutno sve nijanse nosive na dnevnoj bazi, a uz pomoć nje se da napraviti i malo dramatičniji look.

No, ništa bez dobre baze za sjenila, a već neko vrijeme koristim AVON bazu za sjenila i moram priznati da je obožavam!
To vam potvrđuje i ova fotka jer možete vidjeti da sam već debelo zagrebla dno i vrijeme je za kupnju nove!

Baza mi odlično ujednači kapke, nije prerijetka ni pregusta i lijepo se nanosi.
Sjenila su preko baze intenzivnije boje i ono najvažnije (barem ljeti) ne miču se s kapka!

Od kad sam je dobila na proljeće s novitetima, ne odvajam se od essence Lash Princess false lash effect maskare.
(Ovo je već treća u nizu, da ne ispadne da se sporo troši! :P)

Ova maskara ima savršenu četkicu za moje spuštene kapke, ne trusi se, ne lijepi mi trepavice i solidno se drži na vrućinama tokom cijelog dana.




Moja druga ljubav, odmah iza lakova za nokte su ruževi za usne.

Imam pozamašnu kolekciju ruževa, no ovog ljeta sam najčešće nosila dva AVON Hidrokolor Indulgence ruža - Orchid Petal i Royal Peony. 

Tu sam naprosto morala ubaciti i ovaj essence ruž u nijansi 53 All About Cupcake, jer mi je idealan za svaki dan, svaki makeup i svako vrijeme i raspoloženje.
Ja taj ruž više - manje koristim umjesto balzama za usne jer je odlično hidratantan, ne isušuje mi usne, ne klizi mi s usana a izgleda gotovo neprimjetno.




Kao što znate. slaba sam i na mazalice za usne, tako da uvijek po stanu imam nekoliko balzama.

Mislim da sam ovu četvorku najčešće nosila tokom ljeta, jer su mi čak dva bila u torbi i uvijek na dohvat ruke, jedan mi stoji u kupaoni, a jedan na radnom stolu za kojim provodim puno vremena od kad pišem blog!




I šećer za kraj, iako nije kozmetički favorit!

Ovaj set nakita And You by Ana sam nosila u skoro svakoj prilici!
Narukvicu sam dobila na poklon za rođendan od drage Ane dok me s ogrlicom i naušnicama počastio moj najdraži.

S obzirom na motiv, vjerujem da će se ovo često naći oko mog vrata i u jesenskom periodu!




I to je to :)


Znam da je ovo malo poduži post, no trudila sam se da se ne raspišem previše, kako Vas ne bi zamarala, već da napišem tek natuknicu - dvije o svakom proizvodu.

I, što mislite o mojim favoritima?
Jeste li već isprobale koji od ovih proizvoda?

Koji su Vaši ljetni favoriti???


Hvala Vam na čitanju :*


P.S. Kako Vam se uopće čini ovakva vrsta posta? Biste li voljele čitati ovakav rezime nakon svakog godišnjeg doba?

P.P.S. Ovo je moj jubilarni 300 post!!!


Broj komentara: 10:

  1. Čestitke draga na jubilarnom postu! :*
    Ja osobno volim ovakve postove jer doznam puno dobrih, pouzdanih informacija o proizvodima koji su se stvarno puno koristili u određenom periodu - znači isprobani skroz na skroz! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :)
      Da i ja volim ovakve postove, a ove proizvode sam stvarno punooo koristila!!!

      Izbriši
  2. koja je razlika između eveline 8u1 i ovog essie učvrščivača?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa, ona najbitnija razlika je da essie ne sadrži formaldehid.
      Essie je 3 free lak (DBP, Toluene and Formaldehyde free).
      Njega Millionails je obogaćena željezom aminokiselinama, kevlarom i zaštitnim vlaknima koji vidljivo jačaju nokte. Formula ove njege stvara zaštitni sloj na noktu.
      Nokti su manje lomljivi, otporniji na pucanje i listanje te vidljivo čvršći.

      Izbriši
  3. krasni favoriti, povremeno volim ovakve postove, nude zgodan uvid u nečiji kozmetički kutak :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma da, i ja volim takve postove čitati kod drugih blogerica...
      Znaju ušparati koju kunu :D

      Izbriši
  4. Super presjek ljetnih favorita :) slažem se za Niveu Happy i Aveo Mandel :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Avonovo ulje za suhe vrhove koristim od kako je prvi put izašao u katalog. Pure Cult paleticu posjedujem i ja, isto kao i Avonovu bazu, oboje koristim i volim. Colorstay puder (ali onaj za masnu kožu) si planiram kupiti oko 2 godine, i nikako (jer moram u drugi grad po njega, a kad dođem u taj grad nemam vremena skoknuti do Mullera)...i imala sam labbelo od coca.cole i vanilije, ali sam ga potrošila u rekordnom vremenu (jer sam ovisnica o coca-coli i svemu što je vezano uz nju) xx

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja Revlon CS naručujem s ebaya jer ga kod mene nema za kupiti...

      Izbriši