petak, 11. rujna 2015.

Catrice Liquid Camouflage High Coverage Concealer



Danas Vam s velikim veseljem donosim recenziju CATRICE tekuće kamuflažne kreme.

Vjerujem da već znate da će se ovih dana na Catrice stalcima naći mnoštvo novih proizvoda za jesen / zimu 2015.
Sve novitete možete pronaći na ovom linku.

Što o kamuflažnoj kremi kažu iz Catricea:
"Podočnjaci, nepravilnosti i crvenilo su sada stvar prošlosti - tekuća Kamuflažna krema nudi optimalno prekrivanje i njegu. Tekući korektor je visoko pigmentiran, vodootporan i  posebno dugotrajan. Jednostavan je za korištenje s praktičnim flock aplikatorom."




Catrice tekuće kamuflažne kreme dolaze u dvije nijanse:
010 Porcellain
020 Light Beige

Moram reći da su obje nijanse vrlo svijetle što me iznenadilo i razveselilo.
Naime, kad sam s nestrpljenjem čekala da mi dođu na probu, bilo me strah da će mi (poput većine kamuflaža i korektora) biti pretamne i da ih neću uspjeti isprobati kako treba.
Iskreno, bila bih sretnija da je nijansa 010 Porcellain još mrvicu svjetlija, no s obzirom da je ovo za sad jedini dovoljno svijetli proizvod koji mogu koristiti neću cjepidlačiti.

Vjerujem da mnoge djevojke tamnije puti neće dijeliti sa mnom ovo oduševljenje, ali što je tu je.




Kao što možete primijetiti, 010 Porcellain je neutralnog do blago rozog podtona, dok je 020 Light Beige lagano žutog tona.

Bez obzira što moj ten naginje žutom podtonu, Porcellain mi bolje odgovara jer mi je Light Beige previše taman ali i previše žut pa s njime izgledam kao da bolujem od žutice :D

Kamuflažne kreme su pakirane u ambalažu kao sjajila za usne, a dolaze sa spužvastim aplikatorom što, za razliku od starih kamufllažnih krema, olakšava nanošenje.




S obzirom da kamuflažnu kremu koristim preko dana, volim je prstima utapkati i zblendati s ostatkom lica tako da ne koristim dodatne kistove, no ukoliko će vam trebati jače prekrivanje svakako vam predlažem da koristite neki kist.

Kamuflaža je kremaste teksture i za razliku od stare kamuflažne kreme ne suši se prebrzo tako da imate dosta vremena da je nanesete i ravnomjerno izblendate.




Što se tiče samog prekrivanja, rekla bih da su nove tekuće kamuflažne kreme srednje pokrivenosti, u svakom slučaju nešto slabije od starih krema, no s obzirom na različitu teksturu vjerujem da je to za očekivati.
No, kao i svaki proizvod i ovaj se da 'nadograditi' s još jednim (tanjim) slojem...

Bez obzira na tekuću teksturu, kad se osuši poprimi krasan mat finiš.

S obzirom da na licu imam nekoliko pigmentacijskih mrljica koje me užasno nerviraju, kamuflažnu kremu sam koristila doslovno svaki dan.
Moram biti iskrena i reći da mrljice nisu postale nevidljive, ali u svakom slučaju su neprimjetnije.
Možda bih ih dodatnim slojem kamuflažne kreme mogla učiniti nevidljivima, no kako općenito ne nanosim previše pudera i BB kreme, ne volim pretjerivati ni s korektorom/kamuflažom.

Kamuflažnu kremu sam povremeno nanosila i na područje ispod očiju i moram reći da krasno ujednači ten, no kako sam ja ipak već 'teta u godinama' moram priznati da mi se malo uvlači u one dublje bore, tako da tu dosta pazim kako je nanosim.
Obično ispod očiju nanesem malo obilniji sloj kreme (što mi u biti i odgovara jer imam nešto suše okoloočno područje), a kasnije sve lagano fiksiram puderom u kamenu.
Pohvalno je i što krema ne isušuje kožu te ne ističe njene suhe dijelove, a na licu mi bez micanja izdrži cijeli dan.
Kamuflažne kreme su vodootporne, no moram priznati da to nisam testirala.
Što se skidanja tiče, već godinama okoloočno područje čistim dvofaznim uljnim skidačima šminke, što se pokazalo kao najbolje rješenje za moju suhu kožu, dok ostatak lica čistim micelarnom otopinom, a sve to solidno čisti/skida i kamuflažnu kremu.





Catrice Liquid Camouflage High Coverage Concealer dolaze u količini od 5 ml, a preporučena cijena im je 27,90 kn.

Kamuflažne kreme ćete pronaći u svim drogerijama koje drže Catrice asortiman (Kozmo, DM, Müller, Bipa...)


Imala sam najbolju namjeru da vam učinak kamuflažne kreme pokažem na licu, no s obzirom da sam dobila alergijsku reakciju na jedan preparativni proizvod, lice mi još par dana neće biti za ovakvo javno pokazivanje.
Na fotografiji niže sam nanijela novu i staru kamuflažu preko kemijske olovke, kako biste mogle vidjeti razliku u prekrivanju.
Možete primijetiti da je prekrivanje tekuće kamuflaže solidno, no ipak je nešto slabije od stare kamuflaže.


Sastav:
AQUA (WATER), ISODODECANE, CYCLOPENTASILOXANE, POLYMETHYL METHACRYLATE, BUTYLENE GLYCOL, POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, HEXYL LAURATE, VP/EICOSENE COPOLYMER, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, SODIUM CHLORIDE, PEG/PPG-19/19 DIMETHICONE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, CERA ALBA (BEESWAX), XANTHAN GUM, DISODIUM EDTA, TOCOPHEROL ACETATE, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, PROPYLENE CARBONATE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, LECITHIN, TOCOPHEROL, ASCORBYL PALMITATE, CITRIC ACID, PHENOXYETHANOL, PARFUM (FRAGRANCE), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).





Iako su mi stare kamuflažne kreme pretamne i previše žutog tona, posudila sam ih od prijateljice kako bih vam pokazala razlike u nijansama između starih i novih krema.




Najveća razlika je u 010 nijansi.
Naime nova 010 Porcellain je neutralnog do blago rozog tona, dok je stara 010 Ivory žutog tona.

Nijanse 020 su poprilično slične, razlika je minimalna.




I to je to :)

Moram priznati da me veseli da je i Kasperova seka poput mene napokon došla na svoje i pronašla barem jednu kamuflažnu kremu koja joj nijansom (skoro pa! :P) odgovara.


Sve u svemu ja sam novom kamuflažnom kremom jako zadovoljna i vjerujem da će ovo biti jedan od proizvoda koji ću stalno imati pri ruci te se nadam da ga neće jednog dana povući iz prodaje.


Jeste li već isprobale nove kamuflažne kreme i kakvi su Vaši dojmovi?


Hvala Vam na čitanju i ugodan Vam vikend :*



PR proizvod 

Broj komentara: 15:

  1. Odlična recenzija i usporedba sa starim kamuflažama. Kupujem obavezno, ali ovu tamniju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :)
      Mislim da će biti odlične za suhokošce :)

      Izbriši
  2. Odgovori
    1. Kao što sam napisala u postu, cijena joj je 27,90 kuna.

      Izbriši
  3. Odlična recenzija! Meni osobno je ova tekuća puno draža od stare verzije samo zato što je hidratantnija.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je super, prvenstveno zbog nijanse, ali da i hidratantnija je :D

      Izbriši
  4. nisam probala ovu verziju, ali što se tiče prekrivanja, stara kremica je mrak :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Mislim da će ti se ova onda više svidjeti, lakše se s njom radi :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Planiram da ga kupim, pa sam naišla na ovu divnu recenziju koja mi je baš pomogla :-) Zanima me samo da li Porcellain ima jako rozi ton, pošto zbog crvenila kože baš izgleda loše na mom licu? Hvala puno unapred :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neee, ne vuče jako na rozo.
      Meni osobno Porcellain izgleda neutralno, tek se u usporedbi sa Light Beige primjećuje da je roskastog podtona.
      Ne bih ti ga sad željela uvaljivati, ali stvarno mislim da s njime ne bi izgledala ružičasto ;)
      (Mislim da se i na fotkama primjećuje da je poprilično neutralan!)

      Izbriši
  7. Hvala puno na odgovoru. U Srbiju još nije stigao Catrice, pa ga nabavljam kad neko dolazi iz susednih zemalja. Zbog toga su nam jako korisne ovako detaljne recenzije, jer nismo u prilici isprobati tester. Hvala još jednom :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve OK, drago mi je ako sam ti pomogla i olakšala odluku!!! ;)

      Izbriši
  8. Može pitanje? Kupila sam ga i probala na podrucju ispod ociju. Ali nekako kao da mi se uvukao u linijice ispod oka. :( Što to?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskreno, pitanje "Što to?" mi uopće nije jasno...
      Ako si željela pitati u čemu je problem, moguće je da nisi dovoljno hidratizirala okoloočno područje. Ili su ti bore dublje nego što je uobičajeno. Ili bi trebala staviti primer ispod očiju...

      Izbriši