srijeda, 27. srpnja 2016.

Proljetni favoriti 2016.



Iako već prilično kasnim s ovim postom, ipak nisam željela prekidati tradiciju, pa vam danas donosim pregled proljetnih favorita.

Znači, ovo su proizvodi koje sam zavoljela i često koristila tijekom proljeća.



Ovdje su se našli neki novo otkriveni proizvodi kao i neki stari koji su tek ovo proljeće dočekali svoje vrijeme da ih kvalitetno isprobam.

Krećem s proizvodima za njegu lica...




 Unatrag par mjeseci nakon umivanja koristim divan korejski Secret Key Milk Brightening Toner.
Ovaj toner/tonik je toliko divan da bi se u njemu najradije okupala. Koristim već drugu bočicu, a treća je spremna u rezervi.
Moram priznati da sam pala na ovo "brightening" u nazivu jer sam opsjednuta željom da posvijetlim i izbijelim neke hiperpigmentacijske mrljice na licu, no realno nisam očekivala čuda (svjesna sam i ja da mrljice neće nestati i da ću s njima živjeti do kraja života), već sam željela spriječiti nastanak novih i povećanje postojećih.
Ovo je jedan od rijetkih, u biti jedini tonik nakon kojeg nisam osjetila zatezanje lica, što pretpostavljam ima veze s činjenicom da ne sadrži alkohol.
Toner sam uzela na preporuku drage Nore, odnosno Sjajolike koju redovno pratim, a zahvaljujući kojoj sam u svoju rutinu uvela još mnoge divne korejske stvarčice.
Ukoliko želite malo dobrog štiva vezanog uz (korejsku) preparativu, svakako popratite Sjajoliku OVDJE i OVDJE.


RoC Soleil - Protect Anti Brown Spot fluid SPF 50+ koristim sad već četvrtu godinu i moram priznati da ga jako volim.
Ove godine sam ga počela koristiti ranije nego inače, već sredinom ožujka i moram priznati da za sad nisam dobila ni jednu novu pjegicu, a postojeće se nisu proširile.
Odličan je za zaštitu od sunca, lijepo se razmazuje i upija, ne ostavlja bijele tragove i dobro funkcionira s Missha BB kremom.
S obzirom da sam suhokožac, ispod njega obavezno stavljam serum, dok okoloočno područje posebno mažem ULOLA kremicom (spomenut ću je malo niže).


Zahvaljujući Nori sam imala priliku isprobati i Aromatični kutak Hidratantnu dnevnu kremu za njegu suhe kože od divlje ruže & geranija.
Moram priznati da kremu nisam koristila svakodnevno, jer sam u dane kad bih izlazila iz stana, zbog zaštite od sunca stavljala RoC kremu, no družile smo se vikendima kad bih imala "pidžama day", a u posljednje sam je vrijeme ubacila u noćnu njegu.
Krema sadrži hladno prešana biljna ulja sjemenki grožđa, koštica marelice, jojobe, argana i ploda divlje ruže, proteine svile, ekstrakte orhideje, ploda krastavca te cvijeta višnje.
Miriši uistinu prirodno i biljno što mi je ispočetka smetalo jer sam navikla na umjetne "prirodne" i parfemske mirise, no sad sam se već navikla pa miris ni ne primjećujem.
Lagane je teksture te se brzo upije, ne ostavlja masnjikav trag, a koža bude divno hidratizirana.
Dobra je podloga BB kremi, jedino što BB kremu (ukoliko je stavljam na ovu kremu) moram lagano fiksirati puderom u kamenu.
Jedino mi nije dovoljna za okoloočno područje i tu nakon kreme znam osjetiti zatezanje, ali za to, kao što sam spomenula imam dobru okoloočnu :)




"Zahvaljujući" alergijama koje su me ovo proljeće poprilično namučile, posebno okoloočno područje koje je bilo nadraženo i suho, morala sam malo pojačati okoloočnu njegu.


Merz Special Eye Mask with Hyaluron and Cucumber Extract je moja SOS okoloočna maska.
Osobno je ne koristim kao masku već je stavljam kao kremu u malo obilnijem sloju u večernjoj rutini te tako držim do jutra.
Iako je krema prilično bogate i guste teksture, vrlo se lako nanosi i razmazuje, a moje je okoloočno područje upije kroz petnaestak minuta.
Ujutro bih se probudila s osjetno slabijim zatezanjem i bez iritantnog peckanja u vanjskom kutu oka.
Odlična maska za kojih 10 kuna.


ULOLA Facelift krema za oko očiju se u mojoj rutini našla na preporuku drage Mikke s bloga Mikka's Makeup Box.
Prije ove kreme sam isprobala nekoliko okoloočnih kremica koje su mi bile ok, ali ono, ništa posebno, no ovo proljeće sam se bacila u potragu za nešto hidratantnijom kremom koja bi navlažila i nahranila osjetljivo mi područje oko očiju.
S obzirom da je i Mikka suhokožac, bilo je logično da ću preporuku potražiti od nje.
Trenutno koristim drugu teglicu kreme i s obzirom da mi je okoloočno područje u znatno boljem stanju nego prije, razmišljam o nekoj bogatijoj kremi koja bi možda djelovala i na izdajničke bore, pa ukoliko imate kakvu preporuku slobodno mi pišite u komentaru.
(Pitanje za sve djevojke 35+)
Inače, krema obećava i smanjenje bora, no ja osobno to nisam primijetila, ali primijetila sam da mi je okoloočno područje hidratizirano, neosjetljivo, a koža je elastičnija.
Krema je lagane teksture te se relativno brzo upija, i ono najvažnije korektor i BB krema dobro sjedaju na nju.
Ukoliko vas zanima detaljnija recenzija slobodno posjetite Mikkin blog - OVDJE.




Iako mi je koža tijela nakon zime u normalnom stanju, prisilila sam se i kroz proljeće koristiti mazalice kako bih je i dalje održala hidratiziranom i mekom.
Nisam baš neki karakter i brzo se ulijenim, pa sam u rutinu kao dodatni poticaj uvela malo mirišljavije mazalice.


AVON senses romantic Garden of Eden sprej za tijelo s shea maslacem sam naručila na osnovu "mirišljave stranice" u Avon katalogu i toplo se nadala da me miris uživo neće razočarati.
I nije me razočarao!
Odlično miriši, cvjetno i pomalo slatkasto, a miris se na tijelu ne zadržava predugo tako da mogu staviti i parfem, a da se mirisi međusobno ne "tuku".
Sviđa mi se što ima pumpicu / raspršivać pa ga vrlo lako i brzom nanesem i razmažem.
Lijepo se razmazuje i brzo se upija što je odlično ukoliko se odmah nakon mazanja morate obući.


O OLIVAL Čarobnom suhom ulju ne trebam previše pisati jer vjerujem da ste sve već upoznate s ovim divnim proizvodom.
"Olival čarobno suho ulje za tijelo, lice i kosu. Čarobna kombinacija prirodnih sastojaka za kožu, pet prirodnih ulja (lješnjak, badem, jojoba, ruža i makadamija) koji čine kožu mekom i svilenkastom, a vrhove kose nahranjenim i zaštićenim. Suho ulje se u kožu upija u trenu te je ostavlja sasvim suhom, ali neodoljivo mekom i nježnom na dodir. Idealno je za njegu kože nakon sunčanja, ne samo zbog štetnih UV zraka već i zbog velikog gubitka vlage te ju u potpunosti hidratizira I vraća nježnost I mekoću."
Nakon što sam kroz zimu konstantno koristila Olival Čarobno mlijeko za tijelo, opet sam se zaželjela ulja, no s obzirom da još uvijek nije bilo vrijeme za kratke rukave (a time ni za šljokice), posegnula sam za Čarobnim suhim uljem.
Ovo je druga bočica koju koristim (sva sreća na KOZMO akcijama srijedom!), a vjerujem da će ova ljubav trajati još jaaako dugo.
Osim što njeguje, ulje se brzo upija i predivno miriši i da nisam lijenčina, ovim bih se uljem mogla stalno polijevati i mazati!
S obzirom da je zatoplilo i kratki rukavi su In, ovih dana je u opticaj krenulo Čarobno Zlatno ulje (možete ga i vidjeti u pozadini). ;)


Mazalice u konačnici nisam koristila svakodnevno (lijenost je ponekad jača od mene), ali mislim da je trik s mirišljavim mazalicama ipak upalio jer sam ih koristila barem 4-5 put tjedno, a koža mi je u odličnom stanju.




AFRODITA mlijeko za sunčanje SPF 30 je moj dugogodišnji pratitelj za vrijeme ljetnih mjeseci. Kao što sam već spomenula, ove godine sam nešto ranije otvorila trkačku sezonu tako da sam i ranije krenula s korištenjem ovog mlijeka.
Koristila sam ostatke od prošle godine i, iskreno, sad ipak razmišljam da uzmem i isprobam neko drugo mlijeko jer sam se već malo zasitila ovog mirisa.
Afrodita mlijeko štiti od sunčevih opeklina i fotostarenja, tekuće je teksture (očito), lako se dozira, lijepo razmazuje i relativno brzo upija.
Ne ostavlja masne i žute tragove na odjeći (mislim na rubove rukava i okovratnik) i kao što sam već spomenula, divno miriši - po plaži...




AVON Dreams EdP sam dobila krajem zime, još u veljači, ali sam ga dugo zanemarivala jer mi u to vrijeme nije odgovarao.
Zimi volim malo "toplije i jače" mirisne tonove, pa mi je ovaj cvjetni bio previše lepršav i napadan.
Dugo je stajao u mom foto kutku i služio za kulisu na fotografijama, sve dok jedan dan u žurbi nisam posegnula za njim jer mi je bio pri ruci i izletjela iz stana.
Taj dan sam dobila par komplimenata na račun mirisa i od onda se družimo svakodnevno! :)
AVON Dreams je spoj šljive, stolisne ruže i intenzivnih drvenastih nota.
U Avonu su ga svrstali u cvjetno - chypre kategoriju, iliti cvjetno - kiparsku kategoriju ako ćemo po naški.

Za znatiželjne:
"Ova olfaktivna grupa je dobila naziv po parfemu Coty Chypre koji je bio kreiran 1917. Chypre na francuskom znači Kipar. Ovaj oštri sofisticirani miris je zasnovan na harmoniji hrastove mahovine, labdanuma, pačulija i bergamota."
(by PunMiris)




Dugo sam se premišljala bih li izdvajala lakove u favorite jer njih ionako izdvajam u sezonske favorite, pa u godišnje, no na kraju sam ipak odlučila izdvojiti dva laka za nokte.

ILNP Black Orchid mi je definitivno obilježio ovo proljeće.
Duuugo mi je bio na wish listi, a ove sam godine odlučila lakove kupovati planski tako da sam se prvom prigodom (za rođendan) odlučila počastiti s par fensi šmensi bočica među kojima se našla i ova.
Neću previše pisati o laku jer sam ga već pokazala na blogu pa slobodno kliknete na OVAJ link!


AVON Nail Experts 5 in 1 Nail Treatment sam dobila na probu iz Avona i hvala im na tome jer mislim da si ga sama ne bih nikad kupila.
Ne zato jer smatram da ne valja nego iz čiste navike, a već godinama kupujem i kao bazne lakove koristim Eveline tretmanske lakove.
Uglavnom, lak koristim sad već koja dva, dva i pol mjeseca i (kucam o drvo) nokti su mi i dalje čvrsti, ne listaju se i ne pucaju.
Do sad mi se dešavalo da bi mi nokti počeli pucati već nakon tjedan dva od prestanka korištenja Eveline lakova, tako da mogu reći da za sad djeluje!
Iskreno, baš mi je drago da mi odgovara, jer mislim da mi je i više nego potrebna jedna pauza od formaldehyda.




Što se tiče dekorative, svašta nešto sam isprobala ovog proljeća.


MAYBELLINE Lash Sensational mi je najdraža maskara od prošlogodišnjeg Blog Beauty Daya, i do sad sam potrošila već tri ili četiri tubice.
Kupujem je na Kozmo akcijama pa na svakoj akciji napravim rezerve.
Moram priznati da sam na prvu bila skeptična zbog oblika i veličine četkice, no pokazala se odličnom za moje spuštene i "nepostojeće" kapke.
Nemam previše zahtjevne trepavice i od maskare ne očekujem čuda i efekt iz reklama (budimo realni, jelte!) tako da sam zadovoljna efektom.
Lijepo pocrni i izduži trepavice, meni ih ne slijepi iako sam se ispočetka malo mučila s tim.
I ono, meni osobno s obzirom na kapke najbitnije - maskara mi se ne preslika na gornji kapak.
Ono, nikad, čak ni nakon trčanja!


essence the velvets sjenila su mi otkriće godine. 
Jedno sam bila kupila znatiželje radi na nekoj (da, opet, Kozmo) akciji, i od onda na svakoj kupim po jednu novu nijansu.
To su moji Pokemoni! :)
Ovisi dosta od nijanse do nijanse, no generalno govoreći sjenila su srednje pigmentirana, ali s obzirom da ja ne izlazim i većinom se šminkam na dnevnoj bazi za posao, to mi je sasvim dovoljno.
No opet s druge strane, uz malo bolju bazu za sjenila i nadogradnju, da se dobiti i puno jači intenzitet boje.
Sjenila su uistinu mat finisha, divne praškaste teksture, lako se nanose, blendaju i ne truse se.
Eh da, na slici je nijansa 05 taupe secret, nju koristim doslovno svakodnevno!


Makeup Revolution Radiant Lights Exhale mi je ne samo proljetni favorit već općenito najdraži highlighter.
Ukupno imam 4 highlightera, no nekako najčešće posežem upravo za Exhale.
S obzirom da s highlighterom ne treba pretjerivati i stavljam ga uistinu mrvicu, mislim da dovoljno o mojoj ljubavi govori činjenica da sam na sredini već lagano dotakla dno!
Radi se o teksturom mekanom highlighteru s finim sitnim praškastim česticama.
Lagano se kupi mekanim kistom i lagano aplicira na lice.
Treba ga uistinu jako malo, a daje krasan glowy finish.
Neutralnog je do blago hladnog tona, što meni savršeno odgovara iako moj ten lagano naginje ka žutom.


essence blush ball - 10 peach candy je pečeno rumenilo u boji breskve.
Dobila sam ga s proljetnim essence novitetima te instantno zavoljela.
Osobno breskvasta rumenila smatram dosadnima i prije će mi za oko zapeti neka neobična rumenila blago ljubičastog tona, jača crvenkasta, boje fuksije... no s druge strane, činjenica je da mi breskvasto rumenilo najbolje pristaje.
Mislim da sam u nekom od prethodnih postova napisala da breskvasta rumenila volim staviti ujutro jer me "podignu" i s njima izgledam svježe poput jutarnje rose iako sam možda umorna i neispavana.
Iskreno ne znam kako je zamišljeno stavljati ovo rumenilo, probala sam ga čak izravno natrackati na obraze, što se pokazalo kao vrlo loša ideja usprkos podugačkom blendanju, te ga stavljam na klasičan način uz pomoć mekanog flafastog kista.
S obzirom da je riječ o pečenom rumenilu, malo je tvrđe teksture što mi odgovara jer ga u jednom potezu ne mogu previše pokupiti i time pretjerati i pretvoriti se u klauna.
Mom tenu uistinu podari dozu svježine i izgleda skroz prirodno (ukoliko ne pretjeram, jelte).




Što se tiče ruževa, njih obično nosim prema raspoloženju, no ove tri nijanse su se tijekom proljeća često našle na mojim usnama:

Catice ULTIMATE STAY 060 Floral Coral je krasna "neutralna" nijansa, idealna kako za neupadljive lookove tako i za one uz malo jače našminkane oči.
Meni osobno idealna za jutarnje brzinsko šminkanje kad nemam previše vremena :)
Divne je kremaste teksture, lako se nanosi i odlično je pigmentiran.
Ne uvlači se u borice, a ni ne prelazi liniju usana iako ja kad je baš jako vruće, usne obrubim olovkom.
Na usnama bez problema izdrži 3 sata ukoliko ništa ne papate.
Fino miriši, ne isušuje usne, a ono što bih još voljela je da je malo više mat.


essence VELVET STICK 02 Peony Star je još jedan ruž koji sam kupila jer sam očekivala mat ruž, no u tom me pogledu malo razočarao jer nije mat, već više semi-mat.
I ova je nijansa prilično neutralna, ali u posljednje sam vrijeme baš raspoložena za takve neupadljive tonove tako da sam ga često nosila usprkos polu mat finishu.
Ruž je srednje pigmentiran (barem ova nijansa) te se fino nanosi jer je podatne teksture.
Iznenadio me trajnošću jer na usnama bez problema izdrži 3 sata, čak i ukoliko pijete, dok ga nakon jela svakako treba popraviti i naodgraditi.
Nije praktičan za nositi sa sobom jer ga nakon nekoliko nanošenja treba šiljiti, ali mi je praktičan jer je precizniji.
Uglavnom, volim ga ponajviše zbog boje!


I za kraj konačno jedan pravi mat ruž - beautyuk lips MATTER 05 wham bam thank you jam.
Kao ljubiteljica mat ruževa morala sam i ja uzeti par nijansi hvaljenih beautyuk ruževa i nisam požalila.
Imam četiri nijanse, no proljetos se wham bam thank you jam najčešće "šetao" na mojim usnama.
Riječ je odlično pigmentiranom ružu koji se zahvaljujući spužvastom aplikatoru vrlo lako nanosi.
Ukoliko niste pretjerano spretne i precizne s spužvastim aplikatorima predlažem vam da usne najprije uokvirite olovkom za usne.
Ruž je kremaste teksture no suši se u potpuni mat završetak.
Mana mu je što nakon nekog dužeg vremena (govorim o vremenu od 5-6 sati) može malo isušiti usne, ali što se tiče pigmentiranosti i trajnosti ovo je definitivno jedan od najboljih ruževa koje imam.





I za kraj, dva ne kozmetička favorita.


AUTAN poslije uboda insekata me ovo proljeće (a sad već i ljeto) spasio nebrojeno puta.
S obzirom da sam ove godine malo pojačala trkačke treninge, odlaske na utrke i izlete te sam često vani u prirodi, ubodi komaraca su za mene postali gotovo svakodnevna pojava.
Autan sam kupila u čistom očaju kad sam nakon jednog treninga imala 8-9 uboda po cijelom tijelu i bila već poprilično nervozna zbog iritacija.
Iskreno, nisam znala što očekivati od njega, ali me iznenadio jer mi je ublažio iritacije do te mjere da nakon pola sata nisam više ni mislila o ubodima, a ona velika, nabubrena, nadražena i crvena mjesta uboda su se skroz povukla kroz dan-dva, dok bi ih inače znala vuči po tjedan dana.
Piše na njemu da se može koristiti i ukoliko dođe do kontatkta kože s koprivom i meduzom.


Das gesunde plus komprimirani bomboni s grožđanim šećerom i okusom limete su moj stalni suputnik na utrke i treninge.
Prije ovih bombončića sam stalno kupovala one "obične" s okusom grožđa, no ovi mi se više sviđaju jer dolaze u limenoj kutijici, a i lijepog su srcolikog oblika. :)
S obzirom da sam niskotlakaš (a borim se i s niskim željezom), malo teže podnosim fizičke napore tijekom toplijih mjeseci tako da svaki put kad osjetim slabost ili pad tlaka uzmem dva - tri bombončića i malo vode i bude mi bolje.
Mana im je je to što su Limited Edition, pa sad svakako planiram isprobati i druge s okusom maline i vanilije te napraviti zalihu onih koji će mi biti ukusniji.




I to je to :)


Nadam se da ste izdržale do kraja ovog posta te da vam se sviđaju moji proljetni favoriti.
Zanima me jeste li i vi isprobale koji od mojih najdražih proizvoda te kakvi su vaši dojmovi?

A u komentarima mi slobodno otkrijte svoje najdraže proizvode koje ste koristile u posljednjih par mjeseci...

Hvala vam na čitanju :*


Broj komentara: 8:

  1. Kod mene minimalizam, Avonovi sprejevi (vockaste mirisne vodice) su mi must have za toplije doba, Golden Rose plava maskara te novi Golden Rose tekuci mat ruz 07. I bas sam prije nekoliko dana potrosila ovaj Avonov hidratantni sprej - losion, tekstura i hidratacija su mi taman odgovarali s obzirom na ove vrucine.

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako lijepi favoriti, sad si me zainteresirala za ovaj korejski tonik, nikako da sjednem i detaljno proučim njihovu kozmetiku i naručim sve što mi treba (i ne treba :D)

    OdgovoriIzbriši
  3. Odličan post s puno dobroh proizvoda, neki su nam zajednički, a za neke prvi put čujem i želim ih isprobati :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Nikako da probam Olival ulje, ali planiram, samo sam dobre stvari cula. :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Puno super proizvoda na jednom mjestu, neke od ovih ću i sama isprobati :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Palcice jel ti ne budu nokti krti previse id Evelina? Ja sam par puta koristila Eveline Diamond , cak mi je i brzosuseci lak trajao 10 dana bez krzanja (obično ne traje ni dan) ali su mi nokti postali dosta krti, pa dam ga zanemarila i na kraju bacila :(
    Da li je bolji 8/1 ? Imace nokti su mi mekani, previse fleksibilni i tanki. Listaju se , mada cesto i pucaju sa strane

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Osobno volim 8u1, i da nokti budu čvršći.
      Diamond nisam probala.

      Izbriši