petak, 19. veljače 2016.

NIVEA umivalice za suhu i osjetljivu kožu



Vidim da je post o najdražim mi umivalicama još uvijek među najčitanijima, pa sam danas odlučila napisati par riječi o novim umivalicama koje koristim u posljednje vrijeme.

Prije nekoliko tjedana sam na probu dobila par stvarčica od Nivee, a s obzirom da sam ove umivalice skoro potrošila došao je red da napišem par riječi o njima.


Za početak ću vam napisati da imam prilično suhu i dehidriranu kožu lica, posebno okoloočno područje i područje nosa (zbog svakodnevnog brisanja).
Također imam tu 'sreću' da mi koža često vrlo burno reagira na neke proizvode, odnosno sastojke u njima, te moram prilično paziti što i kako koristim.

Zbog toga sam uvijek na oprezu prilikom isprobavanja novih proizvoda i u svakodnevnu ih rutinu postupno uvodim.

Također ću napomenuti da ja ovim umivalicama ne skidam i s lica ne ispirem šminku.
Naime za skidanje šminke s očiju već godinama koristim dvofazne uljne odstranjivače šminke, dok ostatak lica čistim micelarnom otopinom.
Znači umivam se kad nemam šminke na licu.


NIVEA Soothing Cleansing Mousse - NIVEA pjena za umivanje






Odlučila sam krenuti s NIVEA pjenom za umivanje, jer nju koristim već neko duže vrijeme i ovo mi je, ako se ne varam, već četvrta bočica.

Evo što kažu iz Nivee:
Nivea Aqua Effect umirujuća pjenica za čišćenje lica, obogaćena prirodnim bademovim uljem i Hydra IQ, čisti vašu kožu. Temeljito, ali blago hidratizira kožu kako bi zadržala njezinu prirodnu vlažnost. Pruža savršeno ugodno iskustvo čišćenja zahvaljujući svojoj mekoj pjenastoj formuli i ugodnom mirisu. Posebno blaga formula s bademovim uljem njeguje i čisti kožu. Nakon čišćenja koža je mekana i glatka te izgleda zdravo i lijepo.

Srećom, koža mi nije burno reagirala na ovu pjenu za umivanje i ne izaziva mi iritacije pa je koristim već nešto duže od godinu dana.
Nekako mi je prešlo u naviku da je koristim samo prilikom jutarnjeg umivanja, kad želim s lica isprati sve ono što moja koža nije upila kroz noć.
Naime, jako mi se sviđa onaj osjećaj 'škripave' čistoće koji imam nakon umivanja ovom pjenom.

Nisam primijetila da bi mi dodatno isušivala lice, a vjerujem da je to zbog bademovog ulja u sastavu.

U potpunosti se slažem s posljednjom rečenicom - Nakon čišćenja koža je mekana i glatka te izgleda zdravo i lijepo.
Naime koža mi nakon umivanja s pjenom uistinu odlično izgleda, u nedostatku pametnijeg opisa rekla bih da dobije onaj divan prirodni glanc.
S obzirom da mi je koža općenito prilično suha, moram priznati da nisam primijetila da bi mi dodatno hidratizirala lice tako da nakon umivanja imam potrebu nanijeti serum ili dnevnu kremu.





Pjena dolazi u plastičnoj polu prozirnoj roza bočici na pumpicu.
Kao što vidite proizvod je tekući, no uz pomoć pumpice dobijete srednje čvrstu pjenu kojom umivate lice.
Meni osobno su za umivanje cijelog lica dovoljna tri pritiska pumpice.
(Malo čudna mjerna jedinica, ali shvatile ste što mislim :))
Uglavnom pjenu lagano umasiram na vlažno lice i isperem.

Miris joj je blag, ugodan i svjež, na žalost nema onaj klasičan Nivea miris, no ni ovaj nije neugodan, naprotiv.




NIVEA pjena za umivanje dolazi u količini od 150 ml, a preporučena maloprodajna cijena joj je oko 39,90 kuna.
U DM trgovinama je možete kupiti za 34,90 kuna ;)

Sastav:




NIVEA Pflegende Waschcreme - NIVEA krema za umivanje






S ovom Nivea kremom za umivanje sam se susrela po prvi put, iako mi, općenito govoreći, ovo nije prva krema za umivanje.

Evo što kažu iz Nivee:
Nivea Aqua Effect kremasti gel za čišćenje suhe kože obogaćen prirodnim bademovim uljem dubinski čisti suhu kožu te joj pruža zdrav izgled.

- Nisam cjepidlaka, ali ovo definitivno nije gel, već krema, tako da bi opis na deklaraciji trebalo malo promijeniti :)

S obzirom da vam pišem recenziju, slobodno možete pretpostaviti da sam se i s njom dobro našla te da mi nije izazvala nikakve neugodnosti na licu.

Kako baš i nisam jutarnji tip, kroz jutarnju njegu obično preletim u svega par minuta jer mi je teško dignuti se koju minuticu ranije, ali zato volim guštati u večernjoj rutini.
Već sam se nekoliko puta našalila da mi je večernji ritual - tuširanje i mazanje kremicama i uljima jedan od dražih trenutaka u danu.
(Naravno da nije, ali mislim da će svaka žena shvatiti što točno time mislim!)
Uglavnom prije spavanja mi nekako više pašu nježni, fini i kremasti proizvodi, počevši od gelova za tuširanje, krema za umivanje pa do losiona, tako da mi se ova krema odlično uklopila u večernju rutinu.

Moram priznati da ova krema na mom licu napravi sasvim suprotan efekt od pjene.
Naime nakon umivanja mi lice bude mekše, glađe, naravno i čišće, ali nemam poriv da odmah stavljam serum ili kremu, jer već imam osjećaj kao da sam je hidratizirala.

Vjerujem da je to zbog same kremaste teksture, pa za razliku od pjenastog oblika, bademovo ulje te Hydra IQ sastojci bolje odrade svoj posao dodatne hidratacije.





Krema dolazi u tubi od meke plastike s plastičnim čepom i vrlo je praktična za upotrebu.

Sama krema je bijele boje s rozim zrncima koja se prilikom utrljavanja tope i poprilično je gusta.
S obzirom da je vrlo gusta, za umivanje će vam biti dovoljna mala količina. Ja sam prvih par puta pretjerala s istiskivanjem kreme, no na kraju sam shvatila da nema potrebe jer i mala količina  kreme odlično obavlja svoj posao.

Uglavnom, navečer nakon što očistim lice od šminke, (obično uskočim pod tuš), namočim lice i kremu lagano utrljavam kružnim pokretima, a zatim je isperem.
Ponekad iskoristim i mekanu silikonsku 'spužvicu' za piling pa njome utrljavam kremu.

I šećer za kraj, krema ima divan klasičan 'Nivea' miris, koji se na koži osjeti sve do stavljanja seruma/ulja/kreme.





Nivea krema za umivanje dolazi u količini od 150 ml, a preporučena maloprodajna cijena joj je 39,90 kuna.
U DM trgovinama je možete kupiti za 34,90 kuna ;)

Sastav:




S obzirom da pjenu koristim jedan duži period, u početku sam bila uvjerena da ću njoj dati prednost i da će mi ona postati favorit, međutim sada laganu prednost ipak dajem kremi za umivanje jer mi se čini da je nježnija i hidratantnija i mislim da je moje lice ipak malo više voli.
Osim toga ne zaboravimo i divan 'Nivea' miris ;)


Jeste li već isprobale koju od ovih umivalica?
Volite li Nivea proizvode?



PR proizvodi, no sve napisao je moje iskreno i subjektivno mišljenje.


Broj komentara: 11:

  1. Do prije par mjeseci bi posegnula za pjenom bez razmisljanja, ali mi se koza toliko osusi od tih pjenastih umivalica da sada naprosto ne dolaze u obzir.
    Krema mi definitivno zvuci puno ugodnije i njeznije. Mozda joj pruzim priliku kada dodju topliji dani. Vidjet cemo :D
    Nekako se Nivea i ja nismo nasle, nema losih iskustava, naprosto se nije dogodio klik.

    Fotke su ljubav <3

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja koristim Biotherm-ovu kremu za umivanje,i prezadovoljna sam, osim sto je malo skuplja. Bas cu posle ove tvoje preporuke da uzmem ovu tvoju jer bi mi dobrodosla neka budzetska varijanta umivalice.

    OdgovoriIzbriši
  3. Penu nisam probala i evo vidim da ništa ne propuštam, ali zato kremu jesam i sjajna mi je!

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja tako obožavam ovaj gel za umivanje! A također sam pomislila da je zapravo kao kremica za umivanje. S njime se umivam nakon što skinem šminku (i to isto sa onim gumenim čistačem), ali ipak nakon umivanja moram odmah staviti tonik i kremu jer me inače užasno počne zatezati koža, a i perutati se.

    OdgovoriIzbriši
  5. trenutno trošim afroditinu pjenu i skroz mi je dobra... uvijek imam par umivalica na raspolaganju, ali moram priznati da niveine u posljednje vrijeme nisu među njima... previše je novih brandova koji me vuku na probu ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Nekako me ova pjena podsjeca na pjenu koju ja koristim, Balea za suhu i osjetljivu kožu. Takodje je u roze pakovanju i ima jako lijep miris. Ove nisam probala, a planiram ovu kremu ubrzo :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Fotografije su mi predivne! Nisam videla ove proizvode ranije ali obraticu paznju na njih! :)

    OdgovoriIzbriši