petak, 10. kolovoza 2018.

YASENKA skinage Anti Spot krema za izbjeljivanje hiperpigmentacija



Nakon skoro dva mjeseca korištenja vrijeme je da napišem par riječi o Yasenka skinage Anti Spot kremi za izbjeljivanje hiperpigmentacija.
Znam da nekolicina vas s nestrpljenjem očekuje ovu recenziju pa se nadam da će vam biti od pomoći!


Za početak par tehničkih i općih informacija.
Za one neupućene, tvornica lijekova, dodataka prehrani i kozmetike – Yasenka, otvorena je u Vukovaru 2014. godine, a otvorio ju je mr. sc. Radwan Joukhadar, mag. pharm., koji je time zaokružio svoj san jer je nakon pokretanja veleprodaje lijekova napokon pokrenuo i vlastitu proizvodnju lijekova i medicinskih proizvoda.

Ukoliko vas zanima još ponešto o ovom brendu, slobodno kliknete na slijedeći LINK!




Krema dolazi u plastičnoj mekanoj tubi, koja je upakirana u kartonsku ambalažu na kojoj su navedeni svi potrebni podaci poput načina primjene, količine, sastava, roka trajanja…
Krema je bijele boje, fine teksture te se malo teže razmazuje, ali vrlo brzo upija u kožu.

Cijena za 75 ml je 147,83 kn

Kao i većinu krema, treba je čuvati na temperaturi do 25 °C.




Krema sadrži ekstrakt bijelog duda i fitinsku kiselinu, sastojke koji dokazano izbjeljuju tamne mrlje uzrokovane prekomjernim izlaganjem suncu i starenjem. 
Također sadrži ulja jojobe i marakuje koja njeguju i hrane kožu. Fitinska kiselina izolira se iz zrna japanske riže, koja se stoljećima tradicionalno koristi za uklanjanje nepravilnosti i izbjeljivanje kože, plod duda obiluje bioaktivnim supstancama koji stanicama kože pružaju antioksidativnu zaštitu i potiču izbjeljivanje kože, ulje jojobe sadrži mnoge važne hranjive sastojke kao što su vitamin E, vitamini B kompleksa, mineralne silikone, krom, bakar i cink dok je marakuja egzotična biljka prepuna sastojka koji blagotvorno djeluju na kožu.

Preporuča se kremu nanositi dva puta dnevno na područje lica, vrata i dekoltea (pa i ruku), no ja sam je nanosila samo u sklopu večernje rutine. Nanosila bih je ja i ujutro, no krema se ne slaže najbolje s Missha BB kremom i Revlon puderom koje trenutno koristim.





Osobno su mi kreme u tubici ili bočici zbog higijenskih razloga puno draže jer ne volim prstima vaditi kremu iz teglice/staklenke, tako da je krema u startu od mene dobila jedan plusić.
Malo me iznenadila veličina otvora na tubi jer sam je prva dva-tri puta nehotice istisnula previše, osobno bih voljela da je otvor malo uži zbog lakšeg doziranja, no nakon dva tri dana ušla sam u štos pa sad više nemam problema s doziranjem.





Kao što znate ja sam suhokožac i nikad ne nosim samo kremu za lice, uvijek ispod stavljam i serum i okoloočnu kremu, no bez obzira na to ponekad mi kreme nisu dovoljno hidratantne. Prvi put kad sam stavila ovu kremu mislila sam da mi ni ona neće biti dovoljno hidratantna jer se upila relativno brzo te sam očekivala da će se kroz par minuta pojaviti onaj neugodan osjećaj zatezanja lica, no iznenadilo me što je on izostao. Također sam primijetila da mi je koža lica i ujutro izgledala hidratizirano i imala onaj fini jutarnji glow.

Ja sam dosta realna osoba i nisam od kreme očekivala neke vidljive rezultate, pogotovo kad se uzme u obzir da sam je koristila samo jednom dnevno, a ne dva puta kao što je preporučeno. Isto tako počela sam je koristiti kad su krenule ljetne temperature i kad je sunce postajalo sve jače što je kod mene period kad i uz upotrebu kreme sa zaštitnim faktorom dobijem pokoju pjegicu ili mrljicu. Očekivala sam da će mi krema u najboljem slučaju ujednačiti ten, što je efekt koji bih obično dobila primjenom takvih krema. I iskreno već sam u glavi imala formuliranu pristojnu rečenicu kojom ću završiti ovaj post kako krema kod mene, na žalost, nije dovela do neke promjene. No, taj završni dio ovog podugačkog posta ipak moram preformulirati jer su me fotke „prije“ i jučerašnja „poslije“ iznenadile i demantirale. S obzirom da se ja svakodnevno gledam u ogledalu nekako mi je promakla ta suptilna promjena u mrljama.




Da odmah napomenem, fotkala sam se prije korištenja kreme, znači 02.04. i 24.05. ujutro na istom mjestu u stanu i u približno isto vrijeme kako bi uvjeti i rasvjeta bili što sličniji te s istim funkcijama na fotoaparatu.

Kao što možete vidjeti na fotkama, mrlje nisu nestale. S obzirom da su nastajale godinama bilo bi čudno da nestanu u dva mjeseca, ali vidi se promjena na njima. Mala i suptilna, ali ipak promjena! Mrlje su nešto bljeđe, dok najveću promjenu primjećujem na srednjoj i najvećoj mrlji na svom licu koja je dosta izblijedjela na svojem donjem rubu.

Također primjećujem i da mi je ten ujednačeniji, no to sam i očekivala.

Planirala sam napraviti stanku s ovom kremom te je opet početi koristiti na jesen/pred zimu, kad sunce više neće biti toliko jako, no s obzirom na rezultate sad mi je žao prekidati tu rutinu i bez veze usporavati proces blijeđenja mrlja, tako da ću je nastaviti koristiti i dalje.




Sastav:





I mislim da sam napisala sve što sam mislila… Ukoliko mi je nešto promaklo i ukoliko imate kakva pitanja, stojim vam na raspolaganju u komentarima!


Hvala Vam na čitanju :*

2 komentara: