četvrtak, 31. ožujka 2016.

Zimski favoriti 2015/2016



I za sam kraj ožujka slijedi post o zimskim favoritima.

Moram priznati da ove zime nisam isprobala previše novih proizvoda, a neke koje jesam nisu mi se svidjeli ili mi nisu odgovarali tako da sam opet bila prisiljena posegnuti za već provjerenim stvarčicama.


Pa krenimo s proizvodima za njegu lica...




Moj ritual obično počinje skidanjem šminke s očiju, pa sa skidanjem ostatka šminke (puder, korektor, rumenilo), a zatim slijedi umivanje tako da sam tim redom odlučila poredati i ove proizvode.


Za početak tu je NIVEA dvofazni odstranjivač šminke s očiju.
S obzirom na moje suho i osjetljivo okoloočno područje, šminku s očiju skidam uz pomoć dvofaznih skidača. 
Nivein mi je trenutno jedan od tri najdraža (isprobala sam ih 6-7) i kupujem ga apsolutno svaki put kad Kozmo ima akciju na proizvode za njegu lica.
S obzirom da sam u međuvremenu isprobala još neke Niveine skidače šminke s očiju, kroz koji dan ću napisati jednu zajedničku recenziju.
Ukratko, vrlo je blag, ne pecka me, ne iritira me, oči mi od njega ne suze i skida apsolutno sve uključujući i vodootpornu maskaru bez previše trljanja.


Zatim je tu BYPHASSE Solution Micelarna tekućina za skidanje šminke za suhu, osjetljivu i nadraženu kožu - znači nešto baš za mene!
Moram priznati da me ova micelarna ugodno iznenadila. Kupila sam je krajem kolovoza na preporuku drage Martine s Dear Skin bloga, njenu recenziju možete pročitati OVDJE.
Micelarna mi odlično očisti ostatke šminke s lica, čak i tvrdoglavi Revlon CS puder.
Ono najbitnije, ne isušuje mi dodatno lice, znači nakon čišćenja nemam osjećaj zatezanja, ne pecka me i ne izaziva mi nikakve alergijske reakcije.
Nakon što sam očistila šminku s očiju, za čišćenje kompletnog lica dovoljna mi je jedna blazinica.
Isto tako prilično mi dugo traje. Ja sam je počela koristiti početkom rujna, a još je imam za 3-4 dana.


I za kraj ovog niza tu je NIVEA umivalica za suhu i osjetljivu kožu.
O njoj sam već pisala pa ću vas samo preusmjeriti na OVAJ link :)




OLIVAL piling za lice s uljem smilja ne koristim svakodnevno, već dva do tri puta tjedno, a iako sam o njemu već pisala u OVOME postu i iako sam ga već jednom svrstala u favorite, morala sam ga spomenuti i sad jer sam ga ove zime koristila češće nego inače.
Naime ove je zime moje lice u tri navrata vrlo burno reagiralo na tri nova proizvoda.
Kad kažem burno, želim reći da sam sva otekla, nabubrila, pocrvenila te da mi se na licu pojavilo beeezbroj sićušnih vodenastih prištića.
E pa piling sam koristila kako bih sve te prištiće, koji su se nakon dva-tri dana osušili i pretvorili u ljuskice, što brže istrljala s lica. 
Piling je dovoljno blag te mi nije previše iritirao već nadraženu kožu, a opet je dovoljno "grub" pa sam uz njegovu pomoć kroz 3-4 dana uspjela istrljati sve ljuskice i lice vratila u normalu.


Zbog gore spomenutih razloga, kroz ovu sam zimu posezala i za OLIVAL ekstra hidratantnom kremom s uljem smilja.
O kremi sam također već pisala u OVOME postu, pa vas također neću previše daviti tehnikalijama.
Kako sam ove zime odlučila isprobati jednu novu kremu, Olivalova mi nije bila primarna, ali kad mi je lice bilo u komi bilo je logično da ću posegnuti za njom jer je vrlo blaga, prilično hidratantna i ono najvažnije, znala sam da je moje lice voli te da si neću dodatno zakomplicirati stanje.
Mislim da je nakon ove zime mogu komotno staviti u svoj ormarić s prvom pomoći!


S obzirom da sam u vječitoj potrazi za čudotvornim sredstvom za izbjeljivanjem kojekakvih gadosti s lica (čitaj hiperpigmentacijskih mrljica i pjegica), odlučila sam isprobati ovu Sanct Bernhard kremu za izbjeljivanje iz Krauterhausa.
Kako sam kremi lagano dotakla dno, odlučila sam svoje dojmove napisati u jednoj zasebnoj recenziji čim uhvatim malo više slobodnog vremena.
Moram priznati da nisam imala prevelika očekivanja s ovom kremom, no iznenadila me.
Neke pjegice su mi izbljedile a neke veće mrljice su malo manje smeđe, no generalno primjećujem da mi je cijelo lice za nijansu svjetlije.


Nakon što sam kod drage Sjajolike pročitala OVU recenziju za C20 Pure Vitamin 21.5 Advanced serum, došla sam do zaključka da mi definitivno treba i da će biti odličan u kombinaciji s gore spomenutom kremom.
Stigao mi je nakon dva (već prije spomenuta) ispada lica, tako da sam ga počela koristiti sa strahom i najvećim oprezom.
Srećom, na njega nisam loše reagirala tako da je vrlo brzo postao dio moje večernje rutine.
Što više o njemu napisati, a da Sjajolika to nije napisala? Ništa, mislim da je ona napisala apsolutno sve! 
Ja ću samo dodati da primjećujem da su mi pore na nosu slabije izražene (nije da inače imam kratere, ali eto), koža mi je glatkija i elastičnija i ima onaj "zdrav" sjaj.
Iskreno, uzela sam ga ponajviše zbog hiperpigmentacijskih mrljica s kojima se godinama borim.
Tako da i tu moram priznati da sam primijetila da su mi neke mrljice malo izblijedile, a one sitnije čak i nestale. 
Također, primijetila sam da mi je lice općenito nešto svjetlije, što bi u idealnim okolnostima bilo odlično, no sad mi se preostale mrljice još više ističu na licu pa me to pomalo živcira.




Ove zime sam sama sebi zabranila kupovanje tuširalica, no na kraju sam pokleknula i kupila dvije jer na njima pišu dvije čarobne riječi "Limited Edition" i naprosto sam ih morala isprobati :D

Obje su BALEA pa na to ne gledam kao na veliki trošak i bacanje novaca, a zanemarit ću činjenicu da u rezervi imam još kojih 5-6 novih tuširalica.

Uglavnom obje su mi bile dobre, nisu mi isušivale kožu iako je nisu ni dodatno hidratizirale.
Klasične Baleine tuširalice koje poprilično dobro mirišu.

Laganu prednost ipak dajem losionu za tuširanje Vanilla Berries jer mi se u odnosu na Frozen Breeze s ljubičicom i malinom ipak činio malo hidratantniji, a i miris mu se nešto duže zadržavao na koži.




Ove zime sam imala priliku isprobati ovo predivno OLIVAL Čarobno mlijeko za tijelo.
Mislim da je moja ljubav prema Olival proizvodima prilično očita pa ću i ovako javno reći da mi je uistinu užitak surađivati s Olival timom i isprobavati njihove nove proizvode (iako sam i po tom pitanju izbirljiva i dosta toga ne želim isprobati).
Mnogi Olival proizvodi su već našli svoje mjesto u mojoj svakodnevnoj rutini i rado ih uvijek iznova kupujem.
Ovo Čarobno mlijeko sam dobila negdje početkom zime i zaljubila se u njega nakon prvog otvaranja čepa.
Miriši predivno, baš poput Čarobnog suhog ulja, a ne smijem zaboraviti spomenuti da uistinu njeguje.
Naime kroz zimu mi koža nerijetko bude ekstra suha i perutava, što zbog alergijskih reakcija na hladnoću, što zbog grijanih prostora kao i nošenja najlonki, tako da joj je potrebna malo intenzivnija njega.
Moram se pohvaliti da sam ove zime uspjela kožu održati u normalnom stanju, a sve to zahvaljujući ovom mlijeku, u biti mirisu ovog mlijeka jer sam ga zbog mirisa mazala doslovno svakodnevno - a inače sam poznata po lijenosti po tom pitanju.
Ima jednu manu - brzo se troši! Ja sam svoje potrošila već nakon božićnih blagdana pa sam kupila  drugo koje sad također ide kraju.
Kako će uskoro zatopliti, do zime ne planiram kupovati novo jer me čekaju ulja - Čarobno suho i Čarobno zlatno.
 O mlijeku sam također odlučila napisati koju riječ više u nekom od sljedećih postova.


NEUTRO ROBERTS dezodoransi su jedini dezodoransi koje koristim unazad godinu i pol - dvije.
Najdraži su mi Delicate i Invisible, no ove sam zime odlučila isprobati i BIO fresh Monoi i Argan.
Priznajem da je moj nos dosta skeptičan i rezerviran prema novim mirisima no ovaj mu se svidio. :D
Dezić stvarno divno miriši i za divno čudo ne usmrdi mi se nakon treninga ili trčanja.
Doslovno mi traje od jutra do večernjeg tuširanja.




Ove su mi zime iz OLIVALA ponudili na probu liniju za kosu. Dugo sam se dvoumila bih li uopće uzela nešto jer nikad nisam recenzirala takve proizvode, no na kraju sam ipak odlučila prihvatiti i vidjeti kako će mi se uopće svidjeti...
Mogla sam birati između Avokado i Čičak linije.
S obzirom da je Avokado linija namijenjena oštećenoj i suhoj kosi te da regenerira obojenu i izbijeljenu kosu (i kako je moja kosa zbog dugogodišnjeg tretiranja bojom i neredovitog odlaska frizeru na šišanje u dosta lošem i suhom stanju) odabir je bio vrlo jednostavan.
Osnovni sastojci Avokado šampona su Pantenol i avokadovo ulje. 
Pantenol obnavlja vlasište i hrani vlasi prodirući duboko u korijen, dok je avokadovo ulje bogato s čak pet vitamina kao i lecitinom i esencijalnim masnim kiselinama pa djeluje regenerirajuće.
Ispočetka me iznenadila zelena boja šampona i miris (meni avokado baš ne miriši najprivlačnije), a nakon prvog pranja nisam uopće bila sigurna što da mislim o šamponu.
No, nakon mjesec i pol dana kontinuiranog korištenja, moram priznati da je šampon uistinu odličan.
Kosa mi je na vrhovima i dalje oštećena (krajnje je vrijeme za šišanje), no primjećujem da je sjajnija, lepršavija, "lakša" i općenito nekako zdravija.
Mislim da ću ga svakako kupiti još koji put.




Ove sam zime rotirala tek dvije kreme za ruke.
Već opjevanu i mnogo puta spominjanu BALEA kremu s Ureom (klik na recenziju) i ovu AVON kremu za ruke i nokte s jasminom, glicerinom i vitaminom E.
Ova zima je bila prilično blaga i nije bilo puno snijega (to spominjem zbog lopatanja što podrazumijeva često izlaženje iz toplog prostora na hladnoću, mokre rukavice i ostalo) tako da su mi ruke kroz cijelu zimu bile u prilično dobrom stanju.
Kad je malo zagustilo problem je riješila Balea, no većinom sam koristila ovu Avon kremu.
Krema je sasvim solidna, lijepo njeguje (ukoliko nemate rasušene ruke), nakon mazanja ne ostaje ljepljiv trag i ono zbog čega sam je najviše koristila - prekrasno miriši.
Neki dan sam naručila još jednu koju planiram staviti u darivanje povodom mog nadolazećeg ročkaza, kako bi je i jedna od vas mogla isprobati ;)




Što se preparative tiče, tu ću biti prilično kratka.

REVLON Color Stay je moj najdraži puder već godinama. 
Jedan je od rijetkih koji mi odgovara nijansom (iako mi kroz ljeto ponekad zna oksidirati), ne isušuje mi kožu, ne ističe eventualne suhe dijelove i ima odlično prekrivanje.
Osim hiperpigmentacijskih mrljica i pjegica nemam većih nesavršenosti na tenu, a njih solidno prekriva i lijepo ujednači ten. 
U jednom mi nanosu ne prekrije jedino tri malo veće mrlje, no zato kad ga nadogradim (što radim isključivo za posebne prilike) sve bude cakum pakum :)


MAYBELLINE Lash Sensational mi je najdraža maskara od prošlogodišnjeg Blog Beauty Daya, što znači već skoro godinu dana.
Moram priznati da sam na prvu bila skeptična zbog oblika i veličine četkice, no pokazala se odličnom za moje spuštene i "nepostojeće" kapke.
Nemam previše zahtjevne trepavice i od maskare ne očekujem čuda i efekt iz reklama (budimo realni, jelte!) tako da sam zadovoljna efektom.
Lijepo pocrni i izduži trepavice, meni ih ne slijepi iako sam se ispočetka malo mučila s tim.
I ono, meni osobno s obzirom na kapke najbitnije - maskara mi se ne preslika na gornji kapak.
Ono, nikad, čak ni nakon trčanja!


Čim je procurila najava za nove AVON Hidrokolor Matte ruževe znala sam da ću si nabaviti nekoliko nijansi.
I jesam, no nekako mi je najdraža Adoring Love!
Ukoliko vas zanimaju swatchevi svih nijansi te moji dojmovi, kliknite na OVAJ link!


Tu se našlo i ovo divno essence mono sjenilo.
Riječ je o nijansi 20 rosy happiness.
Inače nemam naviku kupovati mono sjenila jer em ih već imam dosta, em prilikom šminkanja najčešće posežem za paletama jer su mi praktičnije, no u ovo sam se sjenilo zaljubila na prvu.
OK, ovo nije najpigmentiranije sjenilo koje posjedujem niti je najdugotrajnije, ali uzela sam ga isključivo zbog divne boje.
Inače volim neutralna nudasta sjenila, no takva mi najčešće ne pristaju zbog previše žutog pigmenta u sebi, no ovo sjenilo je nešto između nudaste i roza boje, tako da mi puno bolje paše uz ten, a i laska mojim plavim očima.
Kad ujutro ustanem na krivu nogu (što je gotovo svaki drugi dan kad radim jutarnju smjenu) prilikom šminkanja uzmem ovo sjenilo, nabacim gore spomenutu maskaru i pičim na posao.
Činjenica je da prilikom jutarnjeg šminkanja rijetko imam vremena i volje za nadogradnje, boje i blendanje...


I za kraj tu je ovaj Jessup kist - Tapered Face 138.
Bila sam u potrazi za finim, mekanim i flafastim kistom za rumenilo pa sam na blef naručila ovaj s ebaya.
Bilo me strah da će biti previše sintetički i "plastičan", no bez razloga.
Kist je poprilično gust, mekan i da sintetički je, ali ne na onaj loš način.
Odlično surađuje sa svim rumenilima koje posjedujem.
S obzirom da je poprilično mekan, lijepo mi izblenda rumenilo a da mi istovremeno ne poremeti podlogu od pudera.
Do sad sam ga prala već 7-8 puta i za sad mu nije ispala ni jedna dlaka.
Toliko sam zadovoljna njime da sam si nedavno naručila i jedan Jessup set kistova za sjenila.




Mislim da mi je ovo najteža "kategorija" :)

Ove sam zime na noktima prošetala nekoliko lakova, no najdraža mi je bila ova četvorka.
A sudeći po komentarima ovi su se lakovi i vama poprilično svidjeli!

S obzirom da sam ih već predstavila na blogu, samo ću ih spomenuti.
A ukoliko kliknete na naziv laka, link će vas voditi na post!








I za kraj, među zimske favorite naprosto moram svrstati ovaj divan L'ERBOLARIO Iris parfem kojeg sam dobila za Božić od najdražeg mužapuža.

Iris mi je već neko vrijeme bio na WL, točnije od jednog izleta u Graz kad sam ga namirisala na jednoj "teti" i istog se trena zaljubila u njega.

Miriši divno, nježno, moćno, blago i puderasto.
Baš je upečatljiv.




I to je to :)

Nadam se da ste uspjeli izdržati do kraja ovog podugačkog posta te da vas nisam previše izmorila, stvarno sam se trudila biti kratka i sažeta!

I, što kažete?
Dijelite li ljubav prema kojem od mojih favorita?
Dojmovi, preporuke, sugestije, kritike... sve je i više nego dobro došlo u komentarima!!!


Hvala Vam na čitanju :*

Broj komentara: 6:

  1. Bogme si bila vrijedna, ima tu baš solidna hrpa stvarčica.
    Nedavno sam naletjela na jessup kistove i nije da mi bas trebaju ali ono... znaš već ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Bogme si bila vrijedna, ima tu baš solidna hrpa stvarčica.
    Nedavno sam naletjela na jessup kistove i nije da mi bas trebaju ali ono... znaš već ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlicne fotke! Dosta favorita, lakovi mi se posebno dopadaju :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Lakovi su lepi, Olivak bih rado probala, a narociyo me interesuje kremica za izbeljivanje. Inace, zajednicki favorit nam je maskara-cak i na mojim trepkama (kratke+tanke) izgleda doro

    OdgovoriIzbriši
  5. Jako lijepi favoriti! Neke od ovih proizvoda i ja jako volim, pogotovo Byphasse micelarnu koja mi je bila otkriće godine :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Link za kist za rumenilo, please? :-)
    Super post inace, volim ove mini recenzije u ovom tipu postova.

    OdgovoriIzbriši