subota, 25. listopada 2014.

Olival - Ekstra hidratantna krema s uljem smilja



   Prije nekog vremena su me kontaktirali iz Olival kozmetike i pitali bi li bila voljna isprobati i napisati recenziju za neki njihovi proizvod.

   Ovo proljeće sam kupila gotovo cijelu njihovu liniju s uljem smilja (piling o kojem sam već pisala u OVOM postu, tonik, masku, te dnevnu i noćnu kremu) s kojom sam prilično zadovoljna, a kako sam do sad potrošila tek dnevnu kremu izbor je pao na nju.

   I tako su na moju adresu stigle dvije Ekstra hidratantne kreme s uljem smilja.


   Eto i par rečenica o tvrtci: 
   "Olival kozmetika razvila se na  starim farmaceutskim recepturama, prirodnim sastojcima i novim saznanjima u kozmetologiji i tehnologiji. Znanje, stručnost i iskustvo stvorilo je malu uspješnu tvrtku koja se već 19 godina bavi proizvodnjom kozmetičkih proizvoda za njegu i zaštitu tijela.
    Svi proizvodi izrađeni su po vlastitim formulacijama uz korištenje sirovina prirodnog porijekla, a nastaju u dobro organiziranom, malom proizvodnom pogonu u zapadnom dijelu Zagreba. Proizvodnja je usklađena s propisima Europske unije i proizvodi u potpunosti odgovaraju visokim standardima za kozmetiku. Osim klasičnih pripravaka u Olivalu proizvodimo i nekoliko proizvoda Kozmetike s posebnom namjenom." 




   Za početak bi bilo dobro da ukratko objasnim kakvo mi je lice.

   Dakle, moje lice je prilično suho, dehidrirano i osjetljivo. Ponekad zna reagirati na neke sastojke pa me zna peckati, izbiti mi crvenilo, osip...
   Posebno suho mi je okoloočno područje, koje je također osjetljivo - na vjetar, sunce, zrak, šminku, pa mi oči često suze!
   Kako već brojim nešto više od 34 proljeća, počele su se pojavljivati i prve-druge-treće bore, koje su s obzirom na moje isušeno lice više vidljive nego kod nekih mojih vršnjakinja...




   Eto što o kremi kažu iz Olivala:
   "Ekstra hidratantna krema s uljem smilja za dnevnu njegu namijenjena je normalnoj, suhoj i osjetljivoj koži lica. Vlaži, hrani i dubinski njeguje kožu visokokvalitetnim uljima jojobe i pšeničnih klica. Ulja mrkve i matičnjaka toniziraju kožu. Glavna aktivna tvar: eterično ulje smilja potiče obnavljanje i sprječava nastajanje bora. Brzo se upija, a nakon nanošenja koža je ugodno glatka, svilenkasta i zategnuta. Kremu je najbolje nanijeti u jutarnjim satima nakon umivanja, a djelovanje traje gotovo cijeli dan.
Tip kože: Za normalnu, suhu i osjetljivu kožu.
Uporaba: Kremu je najbolje nanijeti u jutarnjim satima na dobro očišćenu kožu.
Rezultat: Dubinski hidratizirana, nježna i mekana koža."
   Ukoliko vas konkretno zanima pojedini sastojak slobodno kliknete na OVAJ link :)





   Kao što vidite, krema dolazi prvo u kartonskoj kutijici a zatim u plastičnoj bočici na pumpicu koja je odličan dozator kreme. 
   Osobno obožavam kreme na pumpicu jer ne trebam prstima vaditi kremu što je u svakom slučaju više higijenski! (A i mrzim osjećaj kad mi se krema uvuče ispod nokta!)

   Krema dolazi u količini od 50 ml.
   Cijena joj je oko 60 kuna, zavisi gdje je kupujete, a možete je kupiti u gotovo svim drogerijama - DM, Bipa, Kozmo, te u većim trgovačkim lancima.

   Rok trajanja je naznačen na kartonskoj ambalaži ali i na poklopcu.





   Krema je neke mliječne boje i srednje gustoće i meni osobno se odlično razmazuje i relativno brzo upija, tako da već kroz desetak minuta mogu staviti puder ili BB kremu. 

   Također mi se sviđa i njen miris iako ispočetka nije bilo tako. Miris je biljni no miris smilja ipak dominira, što će možda nekima smetati, ali vjerujem da ćete se brzo naviknuti :)

   Moram priznati da krema uistinu radi svoj posao - hidratizira kožu lica, te nakon nje nemam osjećaj zategnutosti.
   Koža lica je mekana i nježna na dodir.
   Također joj je plus što mi lice nije reagiralo na nju a nije me ni peckala...

   Ono što smatram nedostatkom, a to je ujedno i razlog zašto kremu nisam koristila tokom ljeta, je nedostatak SPF faktora. Naime ja sam izrazito svijetle puti i sklona dobivanju pigmentacijskih mrljica tako da kroz ljeto moram koristiti kreme s barem 50+ zaštitnim faktorom!

   Kao što sam u uvodu napisala, isprobala sam i Ekstra bogatu kremu s uljem smilja za noćnu njegu, koja mi na proljeće nije baš odgovarala, imala sam osjećaj da mi se ne upija kroz noć već da više kreme upije moj jastuk, no kako ću uskoro trebati noćnu kremu mislim da ću joj dati još jednu šansu!




   E da, Smucek i Smradac vele da moram napisati da proizvod nije testiran na životinjama i da ne sadrži proizvode životinjskog podrijetla :D


Hmmm, i mislim da sam došla kraju :)

Ukoliko sam nešto zaboravila spomenuti, i ukoliko vas nešto posebno zanima, slobodno me pitajte u komentarima ili na mail adresi.

A ako ste već imale priliku isprobati kremu slobodno mi napišite svoje dojmove...

A ja vas sve lijepo pozdravljam do idućeg posta :)



*PR proizvod

Broj komentara: 11:

  1. odlično pakiranje, a ovako na prvu i tekstura mi se sviđa :D
    ti se pravi da ima spf pa je nosi i dalje ;)
    pusa smuceku i smradecu :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha :)
      Smucole i Smradole šalju dlakave zagrljaje Gricku :D

      Izbriši
  2. Izvrsna kremica prvi put se srećem sa njom i mislim da će to biti ljubav na prvi pogled.Jako se ljepo upija u kožu ,a obzirom na moje godine to je super,naime imam 57 god.Ljep pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da vam je 'legla'!
      To je uistinu odlična krema, ja eto trošim već treće pakiranje :)

      Izbriši
  3. Odlična krema, koristim je sad već dosta dugo i imam samo riječi hvale!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je čuti da nas ima više zadovoljnih! :)

      Izbriši
  4. ja koristim za noćnu njegu i prezadovoljna sam, imam 42 god, mislim da ću uzeti i za dnevnu njegu!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da će ti i 'dnevna krema' odgovarati! :)

      Izbriši
  5. Kremu koristim par mjeseci i prezadovoljna sam i kvalitetom i cijenom. Imam osjetljivu kožu sklonu crvenilu i isušivanju. Do sada sam koristila Avene i Bioderma kreme koje su znatno skuplje tako da mi je Olival krema itekako dobro došla. Kupila sam i masku i piling s kojima sam također zadovoljna.Tako sa se pridružujem dobrim komentatima i preporučam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se sviđa <3
      Mene je ova krema 'spasila' nebrojeno puta :D

      Izbriši
  6. Kremu koristim par mjeseci i prezadovoljna sam i kvalitetom i cijenom. Imam osjetljivu kožu sklonu crvenilu i isušivanju. Do sada sam koristila Avene i Bioderma kreme koje su znatno skuplje tako da mi je Olival krema itekako dobro došla. Kupila sam i masku i piling s kojima sam također zadovoljna.Tako sa se pridružujem dobrim komentatima i preporučam :)

    OdgovoriIzbriši