srijeda, 23. siječnja 2013.

OPI Mariah Carey Liquid Sand lakovi

   Veliki sam ljubitelj mat lakova hrapavog finisha. Do sada sam obično kupovala Nubar lakove iz Sparkle kolekcije kojima sam oduševljena no kad sam saznala da će OPI također lansirati nešto slično znala sam da ću i to, kao prava lakoholičarka :), morati kupiti i isprobati.
   OPI je kolekciju izdao u suradnji sa popularnom pjevačicom Mariah Carey i sastoji se od osam lakova s time da se kroz par mjeseci očekuje još jedna kolekcija – vjerojatno u vrijeme izlaska novog albuma.
   OPI Mariah Carey kolekcija za proljeće 2013. sastoji se od dva dijela – od četiri "studio" nijanse/boje i četiri "stage" nijanse/boje koje je OPI nazvao Liquid Sand.
Mene su naravno zainteresirali Liquid Sand lakovi :) - zbog kao što sam rekla hrapavog finisha i punooo glittera!
    Liquid Sand lakovi su zamišljeni da se nose bez Top Coata da izgledaju mat i hrapavo. Kome se to ne sviđa uvijek preko njih može staviti dobar Top Coat i sve lijepo zagladiti :)!
    Iskreno bilo mi je malo previše kupiti sva četiri laka, a sva četiri sam željela isprobati pa sam se za početak odlučila počastiti mini pakiranjem a onda kad se stanje u novčaniku popravi kupiti i originalna velika pakiranja.
   U mini pakiranju se nalaze četiri OPI lakića (pišem umanjenicu jer su stvarno maleni!) a svaki je u količini od 3,75 ml.

    Nijanse se zovu: Get Your Number, Can't Let Go, The Impossible i Stay The Night.




   Čisto usporedbe radi – originalna OPI bočica sadrži 15 ml laka.



   OPI Mariah Carey Get Your Number – je lak sa plavom jelly bazom, hladnog (po meni i mrvicu zelenkastog) tona, koja u sebi sadrži puno šljokica (sitnih do srednje krupnih) i ponešto hollo šljokica. Za potpuno prekrivanje su mi bila potrebna tri sloja, baš zbog te jelly baze. Sušenje mu je solidno, iako je i nakon sušenja na noktima izgledao "mokar" – ne znam kako da to opišem, naime na internetu na jednom swatchu on izgleda skroz svijetlo plavi dok je ovaj moj i nakon nekoliko sati nešto tamnije "mokre" boje. Ovo mi je najmanje drag lak iz kolekcije jer mi ta boja baš ne laska i ne stoji mi najbolje.




   OPI Mariah Carey Can't Let Go – je ljubičasti lak nešto gušće baze nego Get Your Number, sa ljubičastim i plavim sitnim šljokicama, srednje krupnim heksagonskim (šesterokutnim) šljokicama i prekrasnog hrapavog, pomalo pješčanog finisha. S obzirom da je nešto gušće teksture od plavca, za potpuno prekrivanje su mi bila potrebna dva sloja a samim time je i sušenje bilo brže. S time da taj lak vrlo brzo postane hrapavi i skroz mat za razliku od plavca.





   OPI Mariah Carey The Impossible – je hmmm, svijetlo crveno-koraljne boje dok na pakiranju piše da je boje fuksije. Također je jelly baze sa sitnim srebrnim, crvenkastim i ružičastim sitnim šljokicama (micro glitterom) a sadrži i srednje krupne crvenkaste šesterokutne šljokice. E sad, originalni lak sadrži i sitne zvjezdice kojih nažalost nema u ovom mom mini pakiranju! Teksturom pomalo podsjeća na Get Your Number, a i finish mu nije do kraja mat već i on izgleda pomalo "mokar". Za potpuno prekrvivanje su mi također bila potrebna tri sloja. Nekako sam mislila da će mi taj lak biti najmanje drag, no ispostavilo se da ta boja savršeno funkcionira sa mojim pomalo žućkastim tonom kože i zbilja mi se sviđa kako mi stoji!





   OPI Mariah Carey Stay The Night – je lak crne jelly baze (koja meni više vuče na tamno smeđu nego crnu!) sa pinky-crvenkastim šljokicama. I on je, poput ljubičastog Can't Let Go, hrapavog i totalno mat finisha dok šljokice i nakon sušenja ostaju sjajne. Mislim da je jedna blogerica (više se nažalost ne sjećam koja) napisala da izgleda poput tinjajuće žeravice – i moram priznati da je tako :)! Za potpuno prekrivanje su mi bila potrebna tri sloja a relativno se brzo osušio. Stay The Night je definitivno moj favorit i mislim da ću si naručiti i originalno pakiranje. Čak imam ideju i kako napraviti isti efekt sa nekim drugim bojama...





   Iako sam od Liquid Sand kolekcije očekivala puno moram reći da sam zadovoljna svim lakovima, nekima nešto više, nekima nešto manje. Can't Let Go i Stay The Night su mi zbog teksture definitivni favoriti, no isto tako moram reći da su mi srcu ipak draži Nubar Sparkle lakovi!
   S obzirom da sam stavljala 2-3 sloja laka nešto su se sporije sušili od običnih lakova – 10-15 minuta. Nisam stavljala Top Coat jer onda više ne bi bili tako hrapavi, iako je moje mišljenje da bi Get Your Number i The Impossible bolje izgledali sa Top Coatom s obzirom da oni u konačnici i imaju taj pomalo "mokar" izgled. S time da mislim da bi trebala minimalno dva sloja Top Coata ako želite glatki staklasti izgled, jer iz iskustva mogu reći da ti hrapavi lakovi jako piju Top Coat!
   Sa skidanjem laka sa noktiju također nisam imala problema. Istina ne skidaju se "k'o od šale" kao normalni lakovi, no opet to od njih nitko ni ne očekuje! Skidala sam ih sa dobro prokušanom metodom – namočila sam polovicu blazinice u aceton i omotala oko nokta a onda prst umotala u alu foliju. To sam sve zajedno tako držala kojih 4-5 minuta i onda samo povukla sa prsta. Inače ispod lakova takve teksture znam stavljati i Essence Peel Off bazu pa se onda lak samo oguli sa nokta.
   Ne mogu reći koliko točno traju na noktima jer sam najduže na noktima imala Stay The Night – nešto više od dva dana no nije mi se pojavio niti tip wear niti se lak počeo ljuštiti.

I za kraj informacija da sam lakove platila 11,95$ plus 3$ shipping što je bilo oko 91 kune. I eto linka sa kojeg sam ja naručila lakove: http://www.ebay.com/itm/Mariah-Carey-Liquid-Sand-Miniature-Nail-Polish-Collection-4-pcs-/400380548768?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d388a56a0
Kako vam se sviđaju ovi Liquid sand lakovi? Koji vam je favorit i planirate li se počastiti kojim?
Pozdrav svima :)

Mala Palčica





Broj komentara: 10:

  1. Prekrasni su svi odreda! Možda mi se najmanje sviđa plavi, ali samo zato što je najviše jelly, boja je inače savršena :)
    I šteta što nisi dobila zvjezdice u crvenom, ali i ovako je jako lijep!

    http://nails-and-more.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovaj zadnji mi je najljepši, ali ni plavi uopšte nije loš :)

    OdgovoriIzbriši
  3. jako su lijepi, samo ja nikako ne podnosim hrapave lakiće, beskrajno me živciraju

    OdgovoriIzbriši
  4. Ne znam koji mi je ljepši, možda plavi...ili ipak ljubičasti ili crveni? Nemam pojma, bilo bi ih lijepo sve imati :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. meni su sva 4 preslatka. koliko je trebalo vremena da ti stignu?

    OdgovoriIzbriši
  6. Shine Eye - trebalo je 17 dana da stignu (vjerujem da zbog lošeg sniježnog vremena!), obično mi lakovi od te sellerice stignu za desetak dana :)
    Gily - staviš tri sloja top coata i voila :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Prekrasni, osobito zadnji sa svojim efektom tinjajuće žari.. Prekrasan je. Čestitke na nagradi kod Blaženke :)

    OdgovoriIzbriši
  8. volim teksturu na noktima, a zadnji mi je definitivno favorit :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Napravila sa tutorial kako dobiti isti efekt (ide za koji dan!) pa možeš isprobati :)

      Izbriši