ponedjeljak, 28. siječnja 2013.

Kozmetički favoriti u 2012. godini


   Kako sam početkom godine bila bez interneta malo kasnim sa ovim postom no nadam se da vas to neće smetati :). Fotke i dio teksta sam imala spremno od početka godine pa sam ga odlučila sad objaviti.
    Znam da obično pišem o lakovima, no i ja kao i svaka druga (ženska) osoba volim i ruževe, sjenila, sjajila, rumenila...
    Imam dosta kozmetike (više dekorativne nego preparativne), no nekoliko sam stvarčica koristila gotovo svakodnevno!
    Napomenula bi da ovo nije recenzija tih proizvoda pa neću pisati puno o njima, već ih samo spomenuti uz fotku i pokoji osobni komentar! - Ako vas kojim slučajem nešto posebno zanima slobodno pitajte!

Pa krenimo...


   Moram priznati da sam lijenčina i ne mažem tijelo redovito losionom/mlijekom/maslacem za tijelo iako imam suhu i dehidriranu kožu. Obično mi znak za uzbunu bude kad mi se koža počne perutati – da znam, grozna sam – i onda svaki put sebi obećam da ću malo više voditi brigu o tome! No bez obzira na lijenost svaku večer se volim pošpricati Fruttinijevim sprejem za tijelo. Obožavam ovaj Milky Orange i kupujem ga konstantno. Miriši po narančama (nikad ne bi rekli, ha?) ali nema onaj kiselkasti citrusni miris već je pomalo slatkast.
  
   Vjerujem da ste već svi čuli/pročitali puno dobroga o ovom Baleinom Aqua serumu pa vas ja neću još dodatno zamarati. Ja sam ga počela koristiti prije kojih godinu i pol, nakon što sam pročitala same hvale na recenzijama, i moram priznati da sam jako zadovoljna njime. Stavljam ga prije dnevne i noćne kreme (koje još uvijek isprobavam i tražim idealnu kombinaciju!)
  
   Sljedeće na redu su mazalice za usne. Imam ih puno – u svakoj torbi, jakni, doma, na poslu... no tri favorita su mi definitivno klasično Labello Clasic Care, Balea Sensitive te naš Melem. Moram priznati da sam Melem počela koristiti tek prije par mjeseci i iako mi se ne sviđa njegov miris pokazao se odličan u ovim zimskim hladnim danima.


   Što se tiče pudera tu nažalost nemam puno izbora. Naime, imam jakooo svijetli ten i najsvjetliji puder koji sam pronašla je Bourjois Healthy Mix Serum u nijansi 51 Light Vanilla. Prekrivanje mu je srednje, no srećom imam dosta čisti ten (ne računam pjegice i pokoju pigmentacijsku mrljicu) pa mi to odgovara. Tu je također i Bourjois Healthy Mix korektor u nijansi 51 Light Radiance. Nisam ljubiteljica onog "sjajnog i zdravog" izgleda na koži pa sve to volim još lagano (ali zbilja lagano!) matirati puderom u kamenu – Essence Mattifyng Compact Powder u nijansi 07 Translucent.


   Kao bazu za sjenila koristim Artdeco Eyeshadow base – i prezadovoljna sam! Imam male kapke tako da mi treba dobra baza kako mi se sjenila ne bi skupljala u pregibu kapka. Vjerujem da ste i o ovoj bazi čuli već puno toga dobroga :).


   Sjenila za kapke (usprkos malim kapcima) imam dosta – no eto par onih koje koristim svakodnevno ili barem jednom tjedno:
Mua Undressed paleta – nju sam vam predstavila ovdje
Obožavam L'oreal Color Infallible sjenila, imam ih pet, no tri koja koristim jako često su 002 Hourglass Beige, 004 Forever Pink i 015 Flashback Silver – odlična su za nošenje na dnevnoj bazi jer nisu previše napadna (imam još i ljubičasto te tamno plavo).
Još jedno sjenilo koje koristim često je Alverde 09 Nude Rose.
Sjenilo koje definitivno koristim svaki dan (ispod obrva) je Catrice 090 Bring Me Frosted Cake – koristim već drugo sjenilo i nadam se da ga nikad neće maknuti iz asortimana!
I posljednje sjenilo koje koristim gotovo svakodnevno je Essence 01 Chill Out Shimmer Effect – stavljam ga na unutarnji dio oka. Jedino što moram reći da mi se ne sviđa ambalaža sjenila jer mi je na gotovo svakome pukla "sponjica" između dna i poklopca.



   Eto nas i kod olovaka. Kako sam jako svijetle puti na dnevnoj bazi izbjegavam crnu olovku pa umjesto nje radije stavljam tamno sivu Catrice Smokey Eyes u nijansi 020 Gloria Greynor – koja super funkcionira sa mojim plavim očima.
Prije par mjeseci sam otkrila Avon Glimmerstick Diamonds olovke (inače ne volim previše katalošku kupnju jer realne boje često budu sasvim drugačije od boja u katalogu!) - imam ih četiri – plavu Twilight Sparkle, sivu Smokey Diamond, roza ljubičastu Sugar Plum i smeđu (koje nema na fotki) Brown Sugar. Inače u katalogu su olovke izgledale prekrasno šljokaste sa puno glittera, no u živo nažalost nisu baš takve ali mi se svejedno sviđaju jer su dosta postojane!
Na waterline stavljam Oriflame Kohl Pencil u nijansi Nude a za obrve mi se najbolja po boji pokazala Essence olovka mislim da u nijansi 02 (već je dosta potrošena pa se ne vidi naziv!).


   Od maskara već mjesecima (godinama?) kupujem Essence Maximum Definition Volume maskaru. Obožavam gumene četkice a ova mi posebno odgovara jer nije predebela – jer imam manje kapke, ne... Trepavice su mi solidno duge i guste pa ne trebam nikakvu supersoničnu maskaru tako da ova odlično odradi sve što treba.


   Ruževa također imam nekoliko no najčešće nosim jedan od ova dva na slici – Catrice Ultimate Colour u nijansi 160 Tell Me A Berry–Tale – nažalost vidjela sam da ga povlače iz redovnog asortimana :( i jedan ruž iz Look By Bipa kolekcije – 9 Amorous Red. Volim tamnije ruževe jer zbog svijetlog tena sa svjetlijima znam izgledati isprano i anemično. Ovi su mi odlični, kremasti i ne isušuju usne.



   I to je to više-manje... naravno koristim još brdo toga no ovo su moji apsolutni favoriti za kojima najčešće posežem – pogotovo kad sam u žurbi i nemam vremena za igranje i kompliciranje sa bojama!
Koristite li i vi nešto od navedenog?
    Pozdrav svima
    Mala Palčica













Broj komentara: 7:

  1. Ovaj Milky orange sam baš jučer snimala, mislim da ću se vratiti po njega :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni je taj najdraži od svih Fruttinijevih mirisa, a sviđa se i mužiću što je dodatni plus :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Jaooo gdje ima tih Fruttini mirisa? Potrošila sam već 3 bočice. Samo što sam ja koristila Cherry Vanilla, i sada više nigdje u Rijeci i okolici to ne mogu naći. :-(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ih kupujem u Mulleru, imala sa im ja Cherry ali mi nije baš legao miris :/

      Izbriši
    2. hmmmm, nisam ih vidjela. Morat ću na popravni :-)

      Izbriši
  4. Obožavam ovakve postove jer uvijek otkrijem neke vrhunske proizvode. Kod tebe su mi zapele za oko ove prekokrasne Avon olovke!!

    OdgovoriIzbriši
  5. super post, obožavam ćirit što druge cure troše :D

    OdgovoriIzbriši