nedjelja, 1. siječnja 2017.

New Year, New Decision, New ...



Dragi moji, za početak bih vam svima poželjela svako dobro u novoj godini.
Da ne nabrajam sve sitnice i krupnice (zašto u hrvatskom jeziku ne postoji ta riječ?!?) koje vam želim, ukratko, želim da vam ova godina u svakom pogledu bude bolja, sretnija, uspješnija i ispunjenija od prošle.
Da bude baš onakva kakvu si želite.


Znate i same da nemam naviku pisati ovakve postove, no kako se družimo već nešto više od četiri godine, odlučila sam napisati par riječi.

Htjela ne htjela, moram se osvrnuti na prošle četiri godine i zahvaliti vam svima što ste uz mene, što me čitate i pratite.
Mnogi od vas su uz mene od samih početaka i to mi jako puno znači.
Željela bih vam od srca zahvaliti na svim komentarima, kritikama, pohvalama, riječima potpore te na svoj interakciji tokom ovih godina - a četiri godine stvarno nisu malo!!!

Željela bih zahvaliti i mojoj maloj virtualnoj ekipi te mom najdražem (mužu, jelte :)) što su me podržavali i nagovorili na ovu avanturu!




Moram priznati da se nikad nisam opterećivala brojkama, no bez obzira na to one su tu i moram priznati da su u konačnici iznenađujuće.

Kad sam prije nešto više od četiri godine pokrenula ovo malo virtualno mjestašce nisam ni slutila koliko će naša "zajednica" narasti i kolika će mi biti čitanost te koliko će me sve to ispunjavati zadovoljstvom.

A sve je to zbog vas, dragi moji, stvarno ste najbolji čitatelji!




No, prošla godina je za mene bila, da tako kažem, prijelomna.
Od proljeća sam intenzivno razmišljala o prestanku pisanja i gašenju bloga i Facebook stranice.

Naime, prošle sam godine odlučila malo više vremena posvetiti nekim drugim hobijima koji su, od kad pišem blog, postali zapostavljeni.
Malo sam više trenirala i trčala jer sam željela istrčati svoj prvi polumaraton (što sam na kraju i uspjela).
Zaželjela sam se čitanja koje sam također zapostavila. Naime prije bloga sam godišnje znala pročitati 100-120 knjiga, dok je ta brojka unazad četiri godine pala na tek 60-70 naslova godišnje.

Tako da se blog nekako od zadovoljstva pretvorio u (samonametnuto) opterećenje.
Sama sam si od samog početka postavila neke ciljeve i norme, tipa koliko postova tjedno, odnosno mjesečno planiram/moram napisati, koliko postova interakcije dnevno podijeliti na FB stranici, trudila sam se redovito odgovarati na sve komentare i poruke i kad taj ritam više nisam mogla držati počela sam pucati po šavovima.
Kad su u ljeto djevojke koje sudjeluju u usklađenim manikurama odlučile da uzmemo godišnji odmor od zadataka ja sam to iskoristila i odlučila uzeti godišnji od bloga i odlučila razmisliti što ću i kako ću dalje.
Taj odmor sam na kraju i malo produžila jer sam neprestano vodila borbu sama sa sobom.

Na kraju je želja da pišem prevladala, a osim toga cijelo sam vrijeme imala osjećaj da vam još uvijek imam puno toga za pokazati i da nisam ispucala sve svoje ideje.

I tako, odlučila sam pisati i dalje, ali uz neke promijene...




Iako imam par osobnih planova vezanih uz trčanje, nisam od onih koje početkom godine sastave listu stvari i navika koje planiraju promijeniti u novoj godini jer sam svjesna da ih se neću držati, no na blogu će svakako doći do nekih promjena.

S obzirom da je blog meni isključivo hobi i da nemam apsolutno nikakve ambicije zarađivati preko njega, odlučila sam ne opterećivati se brojkama, a tu mislim na broj objavljenih postova na blogu, objavljenih postova na FB stranici te na brzinu odgovaranja na mailove, poruke i komentare.
Kad ću imati inspiracije, vremena i volje napisat ću i podijeliti novi post i odgovoriti na poruke, ali kad ću biti u stisci s vremenom ili samo željna par sati provesti na kutnoj uz dobru knjigu postove neću forsirati.

Također sam odlučila da ću na blogu pisati isključivo o lakovima za nokte i nail artu jer smatram da mi to najbolje ide, dok ću recenzije dekorative i preparative ostaviti kolegicama koje to puno bolje rade i koje su puno spretnije u opisivanju! :)
Ukoliko mi se baš baš svidi nešto od preparative ili dekorative o tome ćete čitati u par kratkih rečenica na FB stranici.
Činjenica je da mi takvi postovi oduzmu najviše vremena i truda, a na kraju budu najslabije čitani.

U proljeće prošle godine sam opet aktivirala Instagram profil i njega ću održavati aktivnim i ubuduće, uz možda pokoju fotkicu iz privatnog života.
Pa eto, ukoliko ste voljne, bilo bi mi drago da me popratite i OVDJE!!!




Što se tiče suradnji s brendovima, moram od srca zahvaliti predivnim ženama - Luciji iz Avona i Matildi iz essence/catrice tima što su tokom cijele godine mislile na mene i slale mi PR novitete.
Iskreno, nije mi toliko do noviteta jer i same ste primijetile da sam dosta toga podijelila u darivanjima, ali su me svaki put dirnule svojom pažnjom i pokazale mi da me prate i cijene.
A to mi je najveća nagrada!

Također zahvaljujem Olivalu, Nivei, Douglasu, Born Pretty Storeu te L'oreal/Maybelline timu na povremenim znakovima pažnje, stvarno sam guštala u svim novitetima!

Ispričavam se i svima čije sam suradnje odbila.
To nije bilo zato jer ne cijenim vaše proizvode i trud uložen u njih, već isključivo zato jer nisam bila sigurna da ću ih dobro i kvalitetno prezentirati ili zato jer sam već u startu mislila da mi proizvodi neće odgovarati.

I tako...

Mislim da sad mogu mirne duše zatvoriti poglavlje 2016. i krenuti u nove avanture s jednom jedinom željom - biti što bolja.
Ne samo u ovom virtualnom svijetu, već i u životu!






2 komentara: