ponedjeljak, 21. prosinca 2015.

Jesenski favoriti 2015.



S obzirom da vam se svidio post na kraju ljeta s ljetnim favoritima (klik), ja sam odlučila nastaviti s takvim postovima pa vam danas, na samom kraju jeseni, predstavljam svoje jesenske favorite.

Dakle ovo su proizvodi koje sam koristila svakodnevno tokom ove jeseni i koji su mi se jako svidjeli, a neki me čak i oduševili :)


Pa krenimo, nekim neobaveznim redom...




U posljednje dvije-tri godine za skidanje šminke s očiju koristim dvofazne uljne odstranjivače.
Kako sam suhokožac, oni su mi se pokazali najučinkovitijima, a da mi dodatno ne isušuju i ne iritiraju okoloočno područje.
Jedan od dražih dvofaznih odstranjivača mi je i Nivea Double Effect Augen Make Up Entferner, kojeg trošim sad već treću bočicu.
Na kraju dana (ili kad već odlučim skinuti šminku) samo promućkam bočicu kako bi se ove dvije faze ispremiješale, nakapam na blazinicu i skinem sav makeup s očiju.
Sjenila i maksaru skida k'o od šale, no bez nekih većih problema mi skida i tuš s kapaka kao i vodootpornu maskaru.
Jedino što, kad nosim vodootpornu maskaru, na 5-10 sekundi prislonim i ostavim blazinicu uz kapak kako bi se maskara 'razmočila' i lakše skinula.

 S Byphasee Solution Micelarnom otopinom se družim od kraja kolovoza kad sam na akciji u DM-u kupila dvije po cijeni jedne.
S obzirom da sam se prije dvije godine zaljubila u micelarne otopine i do sad sam ih isprobala već nekoliko, dala sam šansu i ovoj (prvenstveno zbog cijene, jelte!) i srećom nisam požalila.
Micelarna je stvarno odlična, super mi s lica očisti sav make up - nakon što sam oči očistila dvofaznim odstranjivačem.
Moram priznati da se dobro nosi i s Revlon Color Stay puderom, koji ponekad zna biti tvrdoglav kad ga se treba skinuti.
Također joj je plus što mi ne isušuje i ne iritira lice, a pod minus bih navela malo bljutav okus.
Kad skidam ruž s usana onda se moram odmah umiti i paziti da se slučajno ne obliznem :P

Što se tiče umivalica za lice, moram priznati da ih imam nekoliko koje su mi dobre i koje rotiram, no ove sam jeseni herojem proglasila Olival Piling za lice s uljem smilja, jer mi je nakon što sam dobila gadnu alergijsku reakciju na jedan proizvod, pomogao da lice vratim u normalu.
No da, pomogao mi je čak dva put, jer sam za svaki slučaj, nakon što sam tjedan dana sanirala štetu na licu, taj isti proizvod išla probati još jednom, kao za svaki slučaj... - mudrica, nema šta! 
S obzirom da sam već recenzirala ovaj piling, evo vam link pa čitajte :)




Već sam spomenula probleme s licem, odnosno reakciju na jedan proizvod, tako da ove jeseni nisam isprobavala previše novih proizvoda već eto tjednima koristim iste i provjerene proizvode.

AVON Anew Reversalist Complete Renewal Express, odnosno obnavljajući i učvršćujući serum za lice mi je bio najdraži serum, pišem u prošlom vremenu jer sam iz njega istisnula posljednje kapi prije par dana!
Koristila sam ga i prošle jeseni tako da mi je ovo već druga bočica koju sam potrošila.
Nabavila sam ga nakon što ga je draga Martina s Dear Skin bloga nahvalila u svojoj recenziji u ovom postu (klik)
Moram reći da potpisujem sve napisano i nemam previše toga za dodati.
Prošle jeseni sam ga koristila u kombinaciji s noćnom kremom iz iste linije, dok sam ga ove jeseni koristila s Olival noćnom kremom.

Najdraža i najbolja drogerijska krema za lice mi je definitivno Olival Ekstra hidratantna krema s uljem smilja za dnevnu njegu.
Iskreno ni ne znam koje mi je to pakiranje kreme u ovih godinu i  pol, jer se svako toliko vraćam njoj, a s obzirom da sam o njoj već pisala i za nju vam ostavljam link (klik) pa čitajte :)
Samo ću reći da me ove jeseni spasila kad mi je lice bilo svo u rasulu, ljuskavo i dehidrirano nakon alergijskih reakcija.




Već sam u ljetnim favoritima spomenula kako obožavam tuširalice i kako ih uvijek imam barem 3-4 u opticaju.

Ove jeseni sam se zaljubila u novi AVON senses Indian rituals gel za tuširanje.
Kupila sam ga jer mi se svidio miris na stranici kataloga i srećom pa se uživo nisam razočarala.
Miriši na kardamom i sandalovinu i iako nisam ljubitelj sandalovine u solo izdanju, ova kombinacija mi je baš divna, onako pomalo topla i kremasta.
Najčešće, u biti isključivo ga koristim prilikom tuširanja prije odlaska u krevet, jer me opusti i lagano uljujka i pripremi za san.
Imam i jednu zamjerku na pakiranje. Naime poklopac se jako teško otvara pa sam si na njemu skršila čak dva nokta na fotogeničnoj ruci!!!
(Razmišljam da Avon tužim zbog pretrpljenih duševnih boli :P)

Općenito jako volim Yves Rocher Jardins du monde gelove za tuširanje, no ove sam jeseni konstantno trošila Orange de Floride iliti naranču s Floride :)
Iskreno, ovo mi je mrvicu preskupa tuširalica, no početkom jeseni sam bila u Grazu pa sam u Seiersbergu naletjela na akciju tri gela za tuširanje za 5 eura i kupila nekoliko različitih primjeraka.
Ovaj svježi i citrusni miris mi jako odgovara prilikom jutarnjeg tuširanja kad se trebam razbuditi ili pak navečer ukoliko sam previše umorna pa se želim malo 'dignuti'.




Došlo je i vrijeme kad počinjem koristiti mazalice za tijelo.
Da znam, grozna sam, koža mi se treba doslovno perutati da bi se natjerala namazati je mlijekom ili losionom!

Uglavnom, ove sam jeseni konstantno koristila Alp Stories Mlijeko za tijelo s Nevenom.
Bit ću iskrena i reći da sam se ispočetka morala malo naviknuti na miris nevena i čak sam žalila što si nisam uzela mlijeko s mirisom kamilice, no na kraju ipak nisam požalila.
Naime, mlijeko uistinu lijepo navlaži i nahrani kožu i ono najbitnije brzo se upije, jer me uistinu nervira kad se moram sva masnjikava odijevati.
Moram napomenuti da mi je mlijeko bilo odlično i ljeti kad sam u dva navrata (ne svojom krivnjom :P) izgorila, pa sam se morala malo mazati kako bih 'opustila' kožu koja me peckala i zatezala.
Stvarno je blagotvoran.

Već sam spominjala da su mi najdraži dezići iz predivne puderaste Neutro Roberts linije.
Ove jeseni (ili krajem ljeta) je izašao novi Neutro Roberts miris Monoi i Argan koji mi se svidio na prvu, pa sam ga kupila u već nekoliko navrata.
S obzirom da se u slobodno vrijeme, između ostalog, bavim i rekreativnim trčanjem, volim kad me dezić zaštiti od znojavih mirisa, a ova linija to uistinu radi.
Naime i na kraju dana ja još uvijek mirišim po deziću, bez obzira što sam tokom dana radila.
Istina, puna cijena mi je malo previsoka, no redovito zalihe kupujem u Kozmu na Kozmo srijedama, tako da se ne bunim previše :)




Ove jeseni sam si za promjenu (umjesto seruma) uzela ovo divno AVON Supreme ulje za kosu.
Ovo ulje u spreju ima dvostruku formulu i trebalo bi njegovati suhu kosu te joj pružati svjež i zdrav izgled, te jačati kosu i pružati joj sjaj, a ujedno i umanjiti statički elektricitet.
Iskreno ne znam da li mi je kosa jača, ja vam to naime ne primjećujem, ali potpisujem da umanjuje statički elektricitet, a moram reći i da mi je kosa uistinu sjajnija.
Ulje obično pošpricam nakon pranja na polovicu dužine kose (od vrhova prema gore), te je zatim sušim sušilom za kosu.




Najdraži parfem ove jeseni mi je bio Emporio Armani Lei.
Pišem u prošlom vremenu, jer sam prije petnaestak dana iz njega istisnula zadnje mirisne kapljice.

Novi orijentalni miris je blago začinjen sa notom kardamona, energično osvježenje daruje nota čaja. Srce kompozicije se bije nježno i diskretno sa notom heliotropa, tople drveno-mošusne note podsjećaju na toplinu ljudske kože. U visokim notama je kruška, bergamot, ananas, mandarina; u srcu je đurđevak, perunika, heliotrop i jasmin; u tragu je sandalovina, kedrovina, Tonka i mošus. Napravljen je 1998. Parfem je kreirao Sophie Labbe.
Izvor punmiris.com




Sad se malo ponavljam, jer se ove dvije stvarčice nalaze na mojoj apsolutnoj listi favorita i bez njih uistinu ne mogu zamisliti dan.

Favorit svih vremena među skidačima laka za nokte, a koji koristim u velikim količinama je definitivno AVEO Mandel.

Znam da mnogi izbjegavaju skidače laka na bazi acetona, no meni se ovaj pokazao kao najbolji za skidanje svih lakova uključujući i šljokičaste, a istodobno mi ne isušuje kutikulu nokta!

I naravno, najbolja krema za ruke - Balea Urea!
O ovoj sam kremi već pisala, pa ukoliko vas zanima nešto više, slobodno kliknete na ovaj post (klik)!




Ove jeseni sam 'bazni' lak Eveline 8u1 za promjenu zamijenila s Eveline Maximum Nails Growth lakom.
Naime u jednom su mi periodu pukla dva nokta (skršila su se na poklopcu od gela za tuširanje, kao što sam napisala par redaka više!), pa sam odlučila uzeti ovaj lak za brži rast noktiju.
E sad, meni inače nokti relativno normalno rastu pa ne mogu sa 100%-tnom sigurnošću tvrditi da su uz pomoć ovog laka rasli brže, no volim misliti da lak uistinu djeluje :)

A s obzirom da je većina Eveline lakova malo agresivnija po sastavu (formaldehid i tako to...) odlučila sam uzeti i ovaj divan Eveline Argan Elixir 8u1.
Ovo je u biti ulje koje ja kružnim pokretima utrljavam u nokat i kutikulu prije lakiranja baznog laka.
O njezi ruku i noktiju pripremam i po malo pišem post i on bi kroz dva (tri) tjedna trebao biti online, pa se malo strpite za koju riječ više.
(Nažalost u posljednje vrijeme nemam puno slobodnog vremena pa se pisanje odužilo!)




S obzirom da svake sezone izdvojim deset lakova koje vam predstavljam jednog po jednog, ovaj put sam odlučila izdvojiti tri favorita koja su mi obilježila jesen, koje obožavam i koji će najvjerojatnije završiti među ovogodišnjim favoritima kao i favoritima svih vremena :D

Evo i linkova na postove:





Znam da većinom pišem o lakovima za nokte, no ukoliko niste znali ja vam volim SVU kozmetiku :)

Imam probranu zbirku sjenila za oči i koristim ih svakodnevno.
(Na žalost o tome vam ne pišem jer imam spuštene i 'nevidljive' kapke pa mi nema smisla)

U posljednje sam se vrijeme totalno zaljubila u ovu divnu essence all about roses paletu sjenila.
Koristim je barem 3-4 puta tjedno!
Odlična mi je za svaki dan, sviđa mi se pigmentacija koja je solidna, omjer mat i shimmerastih sjenila (3:5), ne trusi se i na kapcima mi potraje 9-10 sati uz dobru bazu.
Idealna je za dnevni make up, no vjerujem da bi se s njome dao napraviti i malo jači noćni look, no u tu svrhu je nisam isprobala jer nema smisla da se šminkam kad idem na noćno trčanje :P
Moje tople preporuke ukoliko tražite odličnu i cijenom pristupačnu paletu.

Prije dvije-tri godine sam kupila svoja prva Look by Bipa sjenila za oči, no ovo divno sjenilo u nijansi Vintage sam kupila prije kojih godinu dana kad sam ga vidjela i swatchala kod prijateljice.
Odlično mi je za razne kombinacije, no kad sam lijena koristim ga samostalno s tankom linijom tušem.
Sjenilo je odlično pigmentirano i postojano, no malo se trusi, međutim s obzirom da tako dobro pristaje uz moje plave oči to mu praštam.

L'Oreal Color Infaillible u nijansi 033 Tender Caramel, je jedno od 8 Infaillible sjenila koja posjedujem.
Imam ga već neko vrijeme, no nekako mi bojom najviše odgovara u jesen.
Jako mi je žao što ta sjenila izlaze iz asortimana jer sam nekima već doslovno dotakla dno, ali kako svako toliko otkrivam i neka nova sjenila, već ću nekako preboljeti njihov gubitak.




Essence Multi - Action Volume maskara i ja se družimo sad već neko vrijeme i bojim se da ide polako svome kraju.
Sviđa mi se njena gumena četkica koja veličinom savršeno odgovara mojim spuštenim kapcima.
Četkica odlično zahvati trepavice od korijena do vrha, lijepo ih produži (u biti moje trepuške izgledaju duže, jer su prirodno dosta svijetle) i ono najbitnije ne sljepljuje ih.
Imam još 3-4 maskare na čekanju, pa još razmišljam hoću li kupiti novu, ali svakako ću je uzeti u obzir u slučaju potrebe.

Catrice Liquid Camouflage High Coverage Concealer obožavam.
Zašto, pisala sam u OVOJ recenziji :)
Ukratko, odličnog je prekrivanja, lijepo se stapa s tenom i odlična je za nas suhokošce.




Mazalice za usne su kod mene zastupljene kao i kreme za ruke.
Na svakom koraku se nađe po neka mazalica :)

Nekako se ispostavilo da sam ove jeseni najviše koristila Balea balzam Candy Quedn jer mi se nalazi u kupaoni, pa ga nanosim minimalno dva puta dnevno.

A tu su se naravno našla i dva labella iz nove Care & Colour linije.
O njima sam također već sve napisala u OVOM postu :)




I šećer za kraj - moja velika ljubav, odmah nakon lakova za nokte, ruževi za usne.

Ok, ruževa u svojoj kolekciji nemam koliko i lakova za nokte, no ipak se skupila lijepa kolekcija :)

Za svaki dan, onako usput kad nemam vremena paziti na liniju usana i stavljati olovku za usne, mi je idealan ovaj essence sheer & shine ruž u nijansi 03 BFF.
Uz njega su moje usne prirodne ali ipak malo ljepše i sjajnije.
Osim toga lijepo je hidratantan, ne isušuje usne i kremastog je finisha.

Čim je izašla AVON Hidrokolor linija ruževa 3D ja sa uzela sve testere (klik OVDJE ukoliko vas zanimaju sve nijanse) te sam se na kraju odlučila za kupnju par full size nijansi.
Najdraži ruž iz te kolekcije mi je definitivno Mad for Mauve.
Divan je, krasno pigmentiran, hidratantan, solidno trajan, ne prelijeva mi se preko ruba usana...

U ovom probranom društvu se našao i divan KIKO Velvet Mat Lipstick 614 Dark Berry kojeg sam vam također već pokazala u OVOM postu.

U posljednje vrijeme na čobicama često nosim i ovu kombinaciju - Essence lipliner 06 Satin Mauve & Catrice Pure Brilliants 010 Sparkle Sparkle Little Star.
Olovka je prava jesenska i iako ne volim šljokice na usnama ovaj Pure Brilliants balzam mi je nešto prekrasno!




I to bi bilo sve :)

Nadam se da ste izdržali do kraja, znam da je ovo bio podugačak post...

A u komentar mi slobodno napišete svoje jesenske favorite, te što vam se od mojih favorita čini vrijednim pažnje.


Hvala Vam na čitanju :*



4 komentara:

  1. Avon, Labello, Balea, Essence, Eveline - sve kao da sam ja pisala :-) A na osnovu onog tvog posta o Avon 3d tester ruzevima sam se odlucila za 5 testera, nijedan zazalila nisam, isad kupujem jedan po jedan, a prvi izbor, naravno, mad for mauve :-) Mislim da izlazi nova linija Avon ruzeva, ako budes uzimala testere, ndama se postu :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Favoriti su ti skroz na mjestu i puno proizvoda koristim i sama ali E.A. She,Lei,Elle....taj mi je miris obilježio jedno divno razdoblje u životu a bila sam se opskrbila parfemom,dezićem u spreju,gelom za tuš.,mlijekom za tijelo-to dovoljno govori o zaluđenosti mirisom.... sada si me podsjetila da bi bilo jako dobro nabaviti ga ponovo :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Favoriti su ti skroz na mjestu i puno proizvoda koristim i sama ali E.A. She,Lei,Elle....taj mi je miris obilježio jedno divno razdoblje u životu a bila sam se opskrbila parfemom,dezićem u spreju,gelom za tuš.,mlijekom za tijelo-to dovoljno govori o zaluđenosti mirisom.... sada si me podsjetila da bi bilo jako dobro nabaviti ga ponovo :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Sve mi se sviđa, pogotovo sjenila i Olival, njih sam nedavno otkrila i super su... :)

    OdgovoriIzbriši