ponedjeljak, 2. veljače 2015.

5 beauty rutina koje me čine sretnom



   S obzirom da na blogu obično pišem o 'malim sitnicama koje me čine sretnom' - a to su u većini slučajeva lakovi za nokte i ruževi za usne, danas sam vam odlučila napisati post o 5 beauty rutina koje me također čine sretnom.


   Pa krenimo redom...


1. Jutarnji ritual



   Moram biti iskrena i reći da vam ja uopće nisam jutarnji tip. Iskreno, dižem se što je kasnije moguće jer mi je svaka sekundica provedena u krevetu vrlo dragocjena - da, da ja sam velika jutarnja spavalica :)

   Nakon buđenja obično prvo operem zube i uskočim pod tuš na žustro i brzinsko tuširanje. 
   U zadnjih godinu-dvije mi je najdraža 'jutarnja tuširalica' Happy Time od Nivee. Obožavam taj svjež i citrusni miris koji me još dodatno razbudi.

   Nakon toga (ako sam baš pri volji i ako imam vremena) stavljam losion za tijelo iz istoimene linije koji se mirisom odlično uklapa u cijelu tu happy jutarnju priču!




   Nakon tuširanja moram obavezno hidratizirati svoje suho i osjetljivo lice...

   Započinjem Nivea Q10 plus Anti-Wrinkle serumom koji sam nedavno dobila na isprobavanje. Kako sam ja već ipak 'teta u godinama' koristim skoro sve anti wrinkle i anti age stvarčice i nadam se čudu da će usporiti moje starenje :) :D

   Serum ostavljam na licu da se upije koju minuticu (dok si pripremam doručak) a nakon njega stavljam hidratantnu kremu.




2. Make Up



   Nakon brzinskog doručka slijedi moj najdraži jutarnji ritual prije posla a to je naravno šminkanje :)

   Što i kako, sve zavisi od vremena koje imam na raspolaganju, o odjevnoj kombinaciji, o raspoloženju, vremenu... Ma znate kako to već ide, zar ne? :)

   Ponekad koristim ono što mi prvo padne pod ruke, ponekad najdraže proizvode...

   BTW tu sam skoro fotografirala cijelu svoju makeup kolekciju, no uspjela sam se suzdržati i nabaciti tek par stvarčica :D




   Kroz dan nemam nikakvih specijalnih rituala, osim čestog utrljavanja kreme za ruke, posebno u ovom zimskom periodu kad mi je koža malo zahtjevnija, no ipak ima još nešto što me neizmjerno veseli a to je...


3. Lakiranje noktiju



   OK, ovo nije ritual koji radim svakodnevno već svaki drugi - treći dan ovisno o tome koliko imam vremena, no vjerujem da ste i same svjesne činjenice koliko me to veseli!:)

   Naprosto obožavam otvarati ladice svog novog Helmera izvlačiti bočice, razgledavati ih, razmišljati što bi mogla napraviti s njima...





4. Uklanjanje Make Up-a



   Ma koliko bila umorna i izmoždena nikad, ali uistinu nikad u krevet ne idem sa šminkom!!!
   Radije (iako i to činim možda jednom u mjesec-dva) preskočim tuširanje, no uklanjanje šminke i umivanje ne preskačem nikad!

   Prvo uklanjam šminku s očiju uz pomoć blazinice i Nivea Double Effect sredstva za uklanjanje šminke.
   Moram priznati da sam se preporodila od kad sam prije dvije-tri (?) godine prvi put isprobala dvofazne odstranjivače šminke pa sad samo njih koristim u tu svrhu.
   Isprobala sam većinu dostupnih u našim drogerijama a trenutno eto, koristim Nivein.
   Ostatak lica čistim micelarnom otopinom ili mlijekom za čišćenje lica nakon čega naravno, slijedi umivanje.

   Već sam bila pisala o najdražim umivalicama i pilinzima za lice, no odlučila sam dati priliku i nekim drugim umivalicama tako da uz po jednu od najdražih uvijek imam i neku novu - a trenutno je to Nivea Aqua Effect umirujuća pjenica za čišćenje lica za suhu kožu.

   Dva do tri puta tjedno napravim i piling lica, ovisno o tome kakav piling imam. Ako imam neki 'grublji' onda radim jednom tjedno, a ako imam neki 'blaži' i nježniji onda i do tri puta.




5. Večernji ritual



   Nakon skidanja šminke slijedi, moj najdraži večernji ritual - tuširanje!!!

   Ok, možda će to nekome zvučati čudno, no ja naprosto obožavam večernje tuširanje prije odlaska u krevet. Na kraju dana me ništa ne može toliko opustiti i pripremiti za spavanje od dugooog tuširanja vrućom vodom!

   Kako obožavam tuširanje, uvijek u upotrebi imam 3-4 gela/ulja za tuširanje, s time da navečer za razliku od jutra najviše preferiram kremaste i bogate mirise.
   Imam nekoliko najdražih 'večernjih tuširalica' a trenutno je jedna od njih i Nivea Creme Care krema za tuširanje. Moram priznati da sam je kupila iz sentimentalnih razloga jer miriši na 'original' Nivea kremu kojom me dok sam bila mala baka mazala - znate onaj način s točkicama na obrazima, nosiću, eee da... :) :D

   Slijedi pranje zubiju, jelte... :)

   Nakon toga slijedi hidratacija tijela i lica.

   Što se tijela tiče, s obzirom da će uskoro ljeto - iako to ne bi rekli ako bacite pogled kroz prozor, u večernje sam mazalice uvrstila neke od anticelulitnih proizvoda. 
   - Da, još uvijek se naivno nadam čudu koje će zagladiti moju narančinu kožu na bedrima :D :P

   Trenutno koristim Nivea Cellulite Gel-Cream i Cellulite serum. Uz redovite treninge i trčanje nadam se da ću do ljeta imati neke vidljive rezultate!




   Što se hidratacije lica tiče, jednom tjednom (obično vikendom) stavljam razne hidratantne, hranjive, anti-age maske za lice, ovisno o raspoloženju i o tome što trenutno imam doma.

   Nakon toga slijedi već ranije spomenuti Nivea Q10 plus Anti-Wrinkle serum nakon kojeg naravno stavljam noćnu kremu.




I nakon toga spremna sam za spavanac :D

(Ili za pogledati kasnu epizodu dragog mi Dr. Housea ili za pročitati još kojeg poglavlja knjige!)


Ovaj post je nastao u suradnji s Niveom, koja mi je na probu poslala Nivea Q10 plus Anti-Wrinkle serum, te ujedno odlučila razveseliti tri čitateljice s po jednim primjerkom!

Sve o tome kako možete osvojiti Nivea serum možete pročitati na mojoj FB stranici!

Sretno svima! :)

Jeste li već isprobale novi serum?
A što drugo iz Nivea linije?
Kako ste zadovoljne Nivea proizvodima?

Do sljedećeg tipkanja...

Mala Palčica


*Serum je PR primjerak, no svi ostali proizvodi u postu su kupljeni vlastitim novcem!
(Iskreno, kad sam krenula skupljati stvarčice po kupaoni, iznenadila sam se koliko toga koristim od Nivee :))



Broj komentara: 9:

  1. Volim njihove gelove za tuširanje i naravno kremice, ali kremice rijetko koristim na dnevnoj bazi jer nekako mi kožu previše zamaste i uvijek dobijem tonu prištića što je ustvari jako čudno jer inače imam jako suhu i dehidriranu kožu :D. Stvarno jest čudno tak da ih koristim tu i tamo prije spavanja kad mi koža stvarno zahtijeva toliku hidrataciju

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja isto volim njihove gelove za tuširanje, posebno Happy Time, uistinu obožavam taj miris...
      A viš - kucam o drvo - meni su kremice (govorim o Q10 liniji, makar sam probala i onu 'običnu' za suhu kožu) odlične, super odgovaraju mojoj suhoj i osjetljivoj koži!

      Izbriši
  2. Na slici s lakovima u donjem desnom kutu je Zoya-da li je to Aurora? <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zoya je Payton :)
      http://little-things-by-mala-palccica.blogspot.com/2014/10/zoya-payton.html

      Izbriši
  3. Super članak!
    Ajde, znači da sam i ja normalna :D
    Tuširam se u jutro i na večer te svaki dan perem kosu. Ne mogu bez toga :)
    Znam ljude kojima je to jako čudno i neprihvatljivo... Pred par mjeseci mi jedna žena rekla da se tušira 1 tjedno... Od onda sam počela svoje malo istraživanje :D i pokušala na neprimjetan način saznati koliko se često ljudi peru, začudila sam se da se mnogi uopće ne tuširaju svaki dan... Ne mogu to zamisliti, osobito kad imam mjesečnicu. Agrrr...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oooo hmmm sad sam malo, ono, bez teksta ...
      Priznajem ponekad preskočim jutarnje tuširanje, jer sam (kao što sam napisala) velika jutarnja spavalica, ali ne mogu si zamisliti da u krevet idem a da se nisam istuširala i 'namirisala' kremicama...
      Osim toga ni ja ni suprug ne bi uživali da se u uvalim direkt u krevet nakon treninga ili ljeti nakon cijelog dana provedenog znojeći se na suncu...
      Jednom tjedno??? Uhhh
      Makar čitala sam nedavno neko istraživanje da često tuširanje nije dobro za kožu pa sam malo prorijedila jutarnje izlete u tuš kabinu, ali uistinu bez večernjeg NE MOGU!!!

      Izbriši
  4. dakle i ti si spavalica kao i ja :) ja i nemam neke posebne rituale: čitanje maila, doručak ako ga jedem, lakiranje noktiju i sl, ali neke beauty rutine nemam. Serum za celulit mi je draži od gela :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Priznajem - spavalica sam!:)
      Svaki drugi dan radim jutarnju pa se dižem između 6 - 6:15 i tih dana mi fali još koja minutica sna :)
      Kad sam popodnevna onda obično produžim do 8, ali kako se već u 12 moram spremiti na posao onda mi jutro bude malo prekratko za sve poslove...

      Izbriši
  5. mi spavalice ;)
    meni je jutarnje tuširanje tlaka, ali ono prije spavanja - zakon, tu se skroz slažemo :D

    OdgovoriIzbriši